Foto: Printscreen/Youtube, Marina Lopičić/Ilustracija

ni kriva, ni dužna

UČENICA IZ NS NA PRAVDI BOGA DOBILA KECA KO VRATA! Ovo joj zamerila kao grešku a ispalo da se profesorka nije spremila za čas?!

Ko se za ovaj sastav zapravo "nije dobro pripremio" - učenica ili profesorka?

Društvo
> 14:11h

NOVI SAD - Učenica drugog razreda jedne novosadske srednje škole napisala je pismeni zadatak na temu "Velike ljubavi srpskih pisaca" i dobila "jedan kao vrata", uz objašnjenje koje je učenicu ostavilo u čudu.

Evo o čemu je reč.

"Pesma Santa Maria della Salute govori o ljubavi, patnji i krivici Lazara Kostića i Lenke Dunđerski", piše u samom uvodu ovog pismenog zadatka. Već vam je jasno da su glavni akteri ovog pismenog zadatka pesnik Lazar Laza Kostić, i njegova velika ljubav, Lenka Dunđerski.

Ime Lazar ponavlja se nekoliko puta u tekstu, a na svakom mestu ovo ime je zaokruženo crvenom hemijskom olovkom. Osim imena, još nekoliko je podvučenih redova, objavio je Blic.

Nisi se čak potrudila da naučiš kako se pesnik zove?!

foto: Wikipedia Printscreen

"Nisi se čak potrudila da naučiš kako se pesnik zove?! Praktično nisi ništa rekla o samoj pesmi. Prvi deo zadatka je proizvoljno tvoje zaključivanje koje nema veze sa pesmom. Nedovoljan (1)", navela je nastavnica kao komentar na pismeni zadatak i obrazloženje zašto je učenica dobila nedovoljnu ocenu.

Nećemo komentarisati ostale zamerke profesorke. Ali, našem čuvenom pesniku, iako jeste poznatiji svima kao Laza Kostić, puno ime je Lazar Kostić. Ukoliko i na Vikipediji ukucate ime ovo pesnika, izaći će vam puno ime i prezime, Lazar "Laza" Kostić.

Osim toga, pronašli smo i upisnicu čuvenog pesnika u Srpsku gimnaziju u Novom Sadu 1853/54. godine gde je upisan kao Lazar Kostić.

Što se samog sastava tiče ne želimo da zalazimo u detalje, ali zamerka da se učenica "nije čak potrudila da nauči kako se pesnik zove", svakako ne stoji.

Kurir.rs/Blic