Foto: Profimedia

cenzura

AMERIČKA PROFESORKA GOVORILA POZITIVNO O PUTINU: Đacima predlagala da se informišu iz više izvora! Odmah je suspendovana!

Nastavnica na zameni iz Virdžinije suspendovana je nakon što je izrazila odobravanje odluke ruskog predsednika Vladimira Putina da izvrši invaziju na Ukrajinu i pozvala učenike da čitaju ruske propagandne medije.

Planeta

Državna škola u ​​Arlingtonu suspendovala je Džoanu Stenton (65), koji je dao komentare na času španskog u srednjoj školi u petak, objavio je Vašington post.

Stenton je rekao da je ponudio suprotan stav i rekao studentima da čitaju što je moguće više izvora vesti, uključujući vesti Sputnjik, koje su FBI, CIA i Agencija za nacionalnu bezbednost proglasile „državnom propagandnom mašinom“.

„Izjava za koju mislim da me je privukla bila je da sam rekla: ’Ja lično podržavam Putinovu logiku‘, a pod tim sam mislio da je doneo racionalnu odluku iz svoje percepcije“, rekao je Stenton.

Portparol škole je odbio da razgovara o Stentonovim komentarima ili statusu zaposlenja. U mejlu školskom odboru, roditelji su rekli da Stentonovi komentari, izražavajući podršku Rusiji i pitajući se da li neko „mrzi Rusiju“, predstavljaju „zastupanje političkih pozicija i rusku propagandu“. ”

Zvaničnici su obavestili Stantonovu da je suspendovna zbog „navoda o komentarima datim učenicima tokom nastavnih časova u vezi sa osetljivim svetskim događajima sa Rusijom i Ukrajinom“. Stantonova je rekao da ne planira da podnese peticiju za vraćanje na posao.

Stanton, u čijem rezimeu su navedene uloge istraživača američkog Enterprise instituta i „nezavisnog novinara“, rekao je da piše za medije kao što je Pravda

Kurir.rs/NBC News