Foto: screenshot Youtube/24 Канал, Jamie Stead / Panthermedia / Profimedia

ruska invazija na ukrajinu

SPECIJALCI SE OBUČAVAJU ZA VAŽNU MISIJU U UKRAJINI?! Zelenski prvo odbio ponudu SAD, da li se sada sve menja?!

Komandosi SAS-a i američke specijalne snage navodno se obučavaju za visokorizično spasavanje ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, kažu izvori.

Planeta
> 09:29h

Navodi se da se više od 70 britanskih elitnih vojnika pridružilo 150 iz američkih mornaričkih trupa u udaljenoj bazi u Litvaniji kako bi planirali smelu noćnu misiju.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je već odbio ponudu Amerike da bude evakuisan iz zemlje rekavši da mu treba municija, a ne prevoz.

Međutim, u međuvremenu se sigurnosna situacija oko ukrajinskog lidera pogoršala i navodno ekipe "Specnaza" (ruski specijalaci) tragaju za 44-godišnjim predsednikom, prenosi britanski tabloid San.

- Najverovatnija razumna opcija bi mogla da bude preseljenje Zelenskog iz Kijeva i da ga posle pokupe na određenoj lokaciji. Imamo avione, ali udaljenost je kritična, rekao je izvor.

Portparol Ministarstva odbrane rekao je da ne želi da komentariše ove navode.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Bonus video: