Foto: Narodno pozorište / Željko Jovanović

PREMIJERA U NARODNOM POZORIŠTU

NAJBOLJA PREDSTAVA IZ MOG OPUSA! Siniša Kovačević: Ne verujem da ste gledali BOLJU u poslednjih 10 GODINA

Kultura

Predstava "Godine vrana" po tekstu i u režiji Siniše Kovačevića premijerno će biti izvedena narednog vikenda u Narodnom pozorištu u Beogradu.

foto: Narodno pozorište / Željko Jovanović

Drama prikazuje na autentičan način život Beograda i Beograđana tokom Prvog svetskog rata, a u glavnim ulogama ćemo gledati Kalinu Kovačević (Julija Kavran), Aleksandra Srećkovića/ Baranislva Tomaševića (Alojz Kavran) i Petra Strugara/Vuka Kostića (Živojin Rajić). U velikom ansamblu su i ostali glumci – Ljiljana Blagojević, Sonja Kolačarić, Hadži Nenad Maričić/ Bojan Krivokapić, Miodrag Krivokapić, Vladan Gajović, Lepomir Ivković, Miloš Đorđević, Nemanja Stamatović, Uroš Urošević, Dušan Matejić, Dragan Sekulić, Predrag Miletić, Boško Puletić, Tanasije Uzunović, Darko Tomović, Brankica Zorić Vasović, Hadži Petar Božović, Dragan Nikolić.

foto: Narodno pozorište / Željko Jovanović

Pisac i reditelj je nakon jubileja komada "Velika drama" optimističan po pitanju uspeha novog komada.

- "Godina vrana" mi je najvažnija predstava u životu. Ne verujem da ste gledali bolju u poslednjih deset godina - kaže Siniša Kovačević.

foto: Damir Dervišagić

Kalina Kovačević u komadu svoga oca igra nemačku učiteljicu, koja se zaljubljuje u srpskog vojnika.

-Uživala sam radeći sa kolegama. Neverovatno je kako smo sa lakoćom gradili i radili ovaj komad. Kao malo dete se radujem premijerama - navodi glumica.

Publika sa velikim interesovanjem očekuje novi komad, za koji se očekuje da će postići uspeh kao i prethodni komad "Velika drama", koji je nedavno proslavio 20 godina od premijere.

foto: Narodno pozorište / Željko Jovanović

Kurir.rs/ A. S.

Bonus video: