Traži se inovativni dizajn, Foto: Shutterstock

Beogradski dani inženjera

MLADI INŽENJERI IMAJU ŠANSU DA POKAŽU SVOJE INOVACIJE: Najbolji ulaze u trku za pobedu na Evropskom BEST inženjerskom takmičenju!

15. jubilarni "Beogradski dani inženjera - EBEC Beograd 2022" biće održani od 24. do 27. marta

Društvo

Kolika je inovativnost i genijalnost naših studenata - inženjera, saznaćemo od 24. do 27. marta na 15. jubilarnom projektu "Beogradski dani inženjera - EBEC Beograd 2022".

Mladi naučnici i inženjeri retko nailaze na mesta gde bi njihova genijalnost došla do izražaja, bila prepoznata i vrednovana, pa neretko ostaju u senci. Zato su Dani inženjera posebno značajni za ove vredne ljude, jer im daju šansu da zablistaju učešćem na jednom revolucionarnom, futurističkom događaju!

foto: Profimedia

U saradnji Udruženja studenata tehnike Evrope, ovaj projekat osnovan je sa idejom da studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu omogući priliku da pokažu svoja znanja iz oblasti inženjerstva u trci za pobedu na Evropskom BEST inženjerskom takmičenju.

Za razliku od prethodnih godina, ovogodišnje takmičenje se sastoji iz dve kategorije - studija slučaja i inovativni dizajn. Najbolji timovi iz obe kategorije kvalifikuju se za učešće na regionalnalnom krugu takmičenja EBEC Alpe - Balkan 2022, u Mariboru, a pobednici ove runde ostvaruju plasman za EBEC Final, koje će se održati u Zagrebu.

Uporedo sa takmičarskim delom održaće se i Sajam inovacija na kom će biti izloženi neki od aktuelnih projekata iz sveta inženjerstva, kao i niz edukativnih radionica koje će studnetima da razviju i unaprede veštine neophodne za bavljenje inženjerskim poslom.

Kurir.rs/Mina Petrović