Foto: EPA

RANG LISTA

NOVAK NIJE MOGAO NI DA ZAMISLI OVAKAV SCENARIO: Sve se urotilo protiv Đokovića, zaboravio je kad je bio na OVOJ poziciji!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković neće učestvovati na američkoj turneji i Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

Tenis

Usleddobro poznatih vakcinalnih pravilakoja vladaju u SAD srpski Novak je ostao bez prilike da se bori za nove bodove , dok će njegovi rivali: Danil Medvedev, Rafael Nadal i Saša Zverev imati priliku da uvećaju ili smanje zaostatak za Novakom na ATP listi, na kojoj je trenutno drugi.

Ali postoji mogućnost da po okončanju takmičenja u Kaliforniji i Floridi Đoković sklizne za još jedno ili dva mesta, u zavisnosti od rezultata pomenute trojke.

Teoretski Đoković bi mogao da posle ov dva turnira padne čak na četvrto mesto, na kojem ko zna koliko niko bio.

foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT, EPA-EFE/NIC BOTHMA EDITORIAL USE ONLY/NO COMMERCIAL SALES

U najboljoj poziciji trenutno je Medvedev, koji ima 8.615 bodova, njemu će se, kao i ostalima, tek u oktobru brisati rezultati sa prošlogodišnjeg izdanja Indijan Velsa, pa na aktuelnom može samo da profitira, a u slučaju da osvoji titulu, uvećaće razliku u odnosu na Đokovića. Slično važi i za Majami, u kojem je lani dogurao do četvrtfinala i braniće 180 bodova.

foto: Profimedia

Što se tiče Zvereva, on ima tačno 1.000 poena manje od Đokovića i, kao Medvedev, u Kaliforniji može samo da profitira usled činjenice da se Indijan Vels lane igrao u oktobru, dok će poeni iz Majamija od prošle godine biti obračunati paralelno sa završetkom ovog u aktuelnoj sezoni. Nemac je na Floridi u 2021. spakovao kofere već posle prve runde, tako da cifra od 25 svakako mu ostavlja prostora da profitira i možda obiđe Đokovića.

foto: EPA/DAVID GUZMAN GONZALEZ

Sa Nadalom situacija je potpuno jasna. Bez učešća na oba turnira u prošloj godini, sebi je u 2022. ostavio mnogo prostora za manevar. Sezonu je započeo osvajanjem 21. grend slem titule na Australijan openu, zatim je trijumfovao i u Akapulku, nalazi se u seriji od 15 uzastopnih pobeda, ali su mu za obilazak Đokovića na rang-listi potrebne titule i u Indijan Velsu i u Majamiju.

Kurir sport