Foto: mup kolumbije

Velika zaplena droge

BALKANSKI KARTEL OSTAO BEZ KOKAINA: Kolumbijska policija zaplenila 3,5 tona droge, pas Zevs došao glave švercerima!

Crna Hronika

Kolumbijska policija saopštila je da je u petak ujutru u tri velike akcije zaplenjeno čak 3,5 tona kokaina, koji je brodovima i avionom trebalo da krene u Evropu, a da su primaoci jedne od velikih pošiljki bili pripadnici balkanskog kartela, velike grupe sastavljene i od državljana Srbije.

Zevs sa drogomfoto: mup kolumbije

Kako prenosi portal Karakol, izvor je policiju obavestio da se nekoliko velikih pošiljki nalazi na jednom terminalu.

Tri akcije

- Objasnio je da je droga uskladištena na obali, te da će biti preneta u luke i prebačena brodovima do krajnjih destinacija u Evropi. U akciji je zaplenjeno 3,5 tona droge, a identifikovano je preko 15 simbola koje za obeležavanje koriste klanovi, među kojima je i balkanski kartel. Droga je trebalo da bude distribuirana u Holandiji, Španiji, Francuskoj i Italiji - preneo je portal reči izvora.

U prvom slučaju, kako navode, inspektori su locirali kontejner koji je bio oštećen.

zaplenjena drogafoto: mup kolumbije

- Šavovi su bili zavareni, a ispostavilo se da u kontejneru postoji dvostruko dno. Na skeneru je utvrđeno da se unutra nalaze pravougaoni paketi. Oni su čak četiri sata izvlačeni iz bunkera, koji je morao da se iseče - pišu mediji i dodaju da je tu pronađeno 1.499 kilograma kokaina umotanog u traku i hidroizolacione kese za zaštitu od vlage.

Pas otkrio tovar

U drugoj akciji zaplenjeno je 160 paketa spakovanih u kontejnere koji prenose voće u Evropu, a treći slučaj otkriven je na aerodromu u Bogoti.

- Pas Zevs otkrio je kokain u tovaru koji je trebalo da bude poslat u Španiju. Droga je bila upakovana u kesice kafe težine od po kilogram. Ukupno je otkriveno 722 kilograma kokaina.

Kokain, na fotografijama koje je MUP Kolumbije prikazao, imao je oznake "L.B." i "8145".

Kurir.rs