Foto: Beta/Miloš Miškov, 1 April 2015

izbori

PREOKRET: Dragoslav Šumarac povukao kandidaturu za predsednika Srbije ispred koalicije "Ajmo ljudi"!

Izbori 2022.

Dragoslav Šumarac, koji je juče najavio kandidaturu za predsednika Srbije ispred koalicije "Ajmo ljudi", rešio je, ipak, da se ne kandiduje!

U saopštenju koalicije "Ajmo ljudi" piše da je u dogovoru sa Socijaldemokratskom strankom (SDS) i drugim partnerima iz koalicije "Ajmo ljudi", doneo odluku da povuče kandidaturu za predsednika Republike Srbije.

- Prethodna odluka o kandidovanju je doneta u skladu sa dubokim uverenjem naše koalicije da je neophodno da građani Srbije na ovim izborima imaju opciju nedvosmisleno proevropski orijentisanog kandidata. Međutim, zbog iznuđenog roka u kom je doneta odluka o kandidatu i nakon ponovnih konsultacija sa koalicionim partnerima, zajednički smo odlučili da se kandidatura povuče. I ovom odlukom, kojom poštujemo demokratske principe konsenzusa, pokazali smo evropske i demokratske vrednosti za koje se zalažemo - istakao je Šumarac dodajući da je odluku o povlačenju kandidature doneo zbog izostanka potpune podrške od strane svih koalicionih partnera

- Pošto je izostala podrška svih koalicionih partnera i zbog prekratkog roka za skupljanje potpisa, doneo sam odluku da povučem svoju kandidaturu za predstojeće predsedničke izbore 03. aprila 2022. godine. Zahvaljujem se predsedniku SDS-a Borisu Tadiću na ukazanom poverenju i pozivam sve da daju svoj glas listi "Boris Tadić - Ajmo ljudi" na predstojećim republičkim izborima - istakao je Šumarac.