Foto: Profimedia/Printscreen

NEVEROVATNA PRIČA

MENTALNI POREMEĆAJ MU UPROPASTIO ŽIVOT: Igrao sa Lebronom, pa postao BESKUĆNIK! Bio je prosjak i delikvent, a sada je NOVI ČOVEK!

Košarka

Bivši NBA košarkaš Delonte Vest koji je pre nešto više od godinu dana uslikan kako prosi na ulicama Dalasa, sada je ponovo na košarkaškom terenu.

Iako je u karijeri zaradio više od 16 miliona dolara, Delonte je ostao bez prebijene pare. Pre desetak godina dijagnostifikovan mu je bipolarni poremećaj, imao je ozbiljnih mentalnih problema, a kasnije se odao i porocima, pa mu se život potpuno raspao.

Od 2016. godine nesrećni Vest je živeo na ulici i često upadao u ozbiljne probleme. Početkom 2020. godine pretučen je u Vašingtonu, a godinu dana kasnije uslikan je kako prosi za hranu u Dalasu.

Bivši saigrači i treneri nudili su mu ranije pomoć, ali on je odbijao da ide na lečenje. Međutim, vlasnik Dalas Maverksa, Mark Kjuban uzeo je stavr u svoje ruke i potpuno promenio život nesrećnom Delonteu.

"Dame i gospodo, predstavljam vam Delontea Vesta. Dug, dug, dug put nas čeka, ali je napravio prve korake i podelio ih sa svima nama kao zahvalnost za vašu ljubav i podršku", poručio je 9. oktobra prošle godine Kjuban.

Gazda Dalasa je finansirao Vestu boravak u čuvenom 'Ribaund terapijskom centru' u Floridi i ponovo ga spojio sa majkom.

Vest se oporavio i sada je rešio da se oproba u "Big 3 ligi" koja okuplja mnoge bivše košarkaše.

Kurir sport