Foto: Kurir/J.M., Printscreen/Facebook

ISTRAGA

BRAT MU BIO PLAĆENIK KAVAČKOG KLANA? Otkrivena pozadina ranjavanja Vuka J. na Karaburmi

Istražitelji ne isključuju mogućnost da je napad na Vuka J. bio opomena njegovom bratu, koji se pre skoro dve godine sklonio iz Srbije

Crna Hronika
> 12:16h

Vuk J. (34), koji je teško ranjen u nedelju rano ujutru u beogradskom naselju Karaburma, navodno je rođeni brat muškarca koji se dovodi u vezu s likvidacijom dvojice "škaljaraca" u Grčkoj 2020. godine.

Kako otkriva izvor Kurira, operativne informacije ukazuju da je brat ranjenog muškarca učestvovao u egzekuciji, posle koje je pobegao iz Srbije.

Nije u Srbiji

- Prikupljene informacije ukazuju da je ranjavanje Vuka J. možda bilo opomena njegovom rođenom bratu, koji već neko vreme nije u Srbiji. Tokom rada na slučaju ubistva u Grčkoj došlo se i do njegovog imena, ali on tada već nije bio dostupan našoj policiji - otkriva izvor Kurira.

Mesto ranjavanjafoto: Kurir/J.M.

Kako navodi, sumnja se da je brat Vuka J. bio pucač blizak kavačkom klanu. - Na Karaburmi je bio poznat kao sitni diler, ali se vremenom priklonio "kavčanima" i, sudeći po operativnim informacijama, počeo za njih da radi puno ozbiljnije poslove - dodaje on.

Operisan

Pogođen sa četiri hica

Vuk J., prema nezvaničnim informacijama, operisan je i nalazi se na intenzivnoj nezi.

- Pogođen je sa četiri hica, jedan mu je prošao kroz pazuh, drugim je pogođen u leđa i sa dva u noge. Operisan je i njegovo stanje je stabilno - kaže izvor iz istrage.

Prema rečima našeg sagovornika, Vuka J., njegovog brata koji i dalje živi na Karaburmi, najverovatnije su ispred zgrade sačekala dvojica napadača. Kada je prišao prolazu zgrade, otvorili su vatru.

- Istraga je u toku, proveravaju se snimci sa okolnih kamera, kao i drugi tragovi pronađeni na licu mesta - dodaje on.

Kako otkriva, na mestu pucnjave u Ulici vojvode Micka pronađene su četiri čaure, a uzeta je parafinska rukavica i Vuku J. kako bi se sa sigurnošću utvrdilo da li je uzvratio paljbu.

foto: Kurir/J.M.

- Napadači su najverovatnije bili maskirani i istrčali su kad je prošao ispred njih. Na to ukazuje i to što su mu rane zadate u predelu leđa i zadnjeg dela nogu. Kada je Vuk J. izrešetan pao na zemlju, pobegli su u pravcu Zvezdarske šume - navodi izvor.

On podseća i da je Vuk J. odbio da kaže policiji šta se dogodilo, kao i da li sumnja ko stoji iza napada na njega.

Četiri smrti

Podsetimo, u Grčkoj su u januaru 2020. u restoranu u Atini ubijeni "škaljarci" Igor Dedović i Stevan Stamatović. Nekoliko meseci kasnije, u julu iste godine, ispred jedne vile na Krfu ubijeni su njihovi saradnici Alan Kožar i Damir Hadžić.

- Obe likvidacije dovode se u vezu s ratom škaljarskog i kavačkog klana. Grčka policija sumnja da je u likvidaciji u Atini učestvovalo najmanje pet, a na Krfu čak osam osoba. Navodno, većina njih je i identifikovana, neki više nisu živi, a za ostalima se još traga - dodaje sagovornik Kurira.

Kurir.rs/Ekipa Kurira