Foto: Printscreen/Youtube

dron usnimio sve

RUŠEVINE, PUSTOŠ I TUGA Grad od pola miliona ljudi potpuno razoren VIDEO

Snimak koji je napravljen uz pomoć drona zabeležio je trenutak nakon što su ruske rakete pretvorile kvart u okupiranom Marijupolju u ruševine.

Planeta
> 11:11h

Video koji su navodno snimili pripadnici ukrajinskog bataljona Azov prikazuje vatru i crni dim kako kuljaju u vazduh iz brojnih zgrada širom lučkog grada u kome gotovo dve nedelje nema vode ni struje, a zalihe hrane sve su manje.

Drugi snimak pak prikazuje dim koji se nadvija nad Marijupoljem dok rafali nastavljaju da osvetljuju grad, a dron je snimio i nekoliko uništenih vojnih vozila i tenkova na ulici u plamenu.

Prema rečima jednog od pripadnika organizacije Lekari bez granica, stanovnici hodaju i po tri kilometra u potrazi za namirnicama i vodom koju moraju da prokuvaju pre nego što je popiju, prenosi Dejli mejl.

Grad je bez mobilne i internet mreže pa mnogi ne znaju što se događa u ostatku Ukrajine, pa čak ni u njihovom komšiluku.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Index.hr