Foto: Printscreen/Facebook

rat u ukrajini

NEOČEKIVANA PORUKA ZELENSKOG: Došlo je vreme da priznamo da Ukrajina neće postati članica NATO

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je danas da njegova zemlja neće postati članica Severnoatlantske alijanse.

Planeta
> 16:44h

"Jasno je da Ukrajina nije članica NATO, mi to shvatamo, normalni smo ljudi. Godinama smo slušali o navodno otvorenim vratima, ali sada smo takođe čuli da tamo nećemo ući. I to je istina i to se mora priznati“, rekao je Zelenski tokom sastanka lidera zemalja Zajedničkih ekspedicionih snaga.

Prethodno je ukrajinski predsednik izjavio da je izgubio interesovanje za ulazak u NATO i da Alijansa nije spremna da prihvati Ukrajinu, jer se plaši konfrontacije sa Ruskom Federacijom.

Ako Ukrajina postane članica NATO, to će značiti rat NATO-a i Rusije, samo je pitanje da li je Alijansa spremna to, izjavio je ranije ruski ambasador u Francuskoj Aleksej Meškov.

"U doktrinarnim dokumentima Ukrajine piše da su spremni da oružanim putem osvoje Krim. Ako Ukrajina do tada postane članica NATO-a, to bi značilo rat NATO-a i Rusije. Da li je Alijansa spremna na to?“, saopštio je Meškov na konferenciji za medije u Parizu.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Agencije

Bonus video: