Foto: EPA/PETER POWELL, Damir Dervišagić

LIGA ŠAMPIONA

SUDIJA KOJI JE RONALDA DOVEO DO LUDILA HAPŠEN SA SRPSKOM STARLETOM: Slovenac pao u AFERI KRISTAL, a sada je OPET u centru pažnje!

Slovenac Slavko Vinčić sudio je utakmicu Mančester junajteda i Atletiko Madrida, a zbog svojih odluka, koje su naišle i na negodovanje jednog od najboljih fudbalera sveta Kristijana Ronalda, sada se o njemu naširoko priča.

Fudbal

Naime, Vinčić nije svirao faul nad Elangom posle kog je Atletiko krenuo u napad i postigao gol, a cela situacija je posebno teško pala Ronaldu koji je Slovencu pokazivao "da li ima oči" i sada se suočava sa eventualnom kaznom UEFA.

foto: AP

Posle meča, i menadžer "crvenih đavola" Ralf Rangnik imao je šta da poruči arbitnu Vinčiću.

"Bilo je nekih zanimljivih sudijskih odluka, ne bih rekao nužno odlučujućih. Možda bih spomenuo onu kod koje smo dali gol.. Bio je prekršaj nad Elangom, a sudija i pomoćni sudija to nisu tako videli. Sudija je Atletiku prilično olakšao krađu vremena, a nama to nije olakšalo posao. Nisam siguran da je u drugom poluvremenu bilo igre barem dva minuta u kontinuitetu, stalno je bila prekidana ležanjem na terenu", ocenio je Rangnik .

Slavko Vinčićfoto: EPA/PETER POWELL

KO JE SLAVKO VINČIĆ?

Slavko Vinčić, jedan od najboljih evropskih sudija, balkanskoj javnosti postao je poznat pošto se našao na spisku uhapšenih u "Aferi Kristal" u Bijeljini, zajedno sa srpskom starletom Tijanom Ajfon.

Ukupno je uhapšeno 36 lica kod kojih je pronađena veća količina narkotika i oružja. Istovremeno, prema navodima medija u Republici Srpskoj, policija je u vili zaplenila 14 paketića kokaina, 10.000 evra, a prisutne su zabavljale prostituke koje je navodno organizovala Tijana Ajfon.

"Posle sastanka sa poslovnim partnerima pozvani smo na jedan ranč da proslavimo, i odazvali smo se pozivu. Bilo je četrdesetak ljudi, skoro nikog od njih nisam poznavao. Posle policijske racije odvedeni smo na informativni razgovor, gde sam objasnio da uopšte ne znam te ljude, i nakon toga su me pustili tako da sam mogao da se vratim kući u Sloveniju", rekao je Vinčić tada, a posle suđenja o kojem bruji cela Evropa, nema sumnje da je ova priča opet aktuelna.

Tijana Ajfonfoto: Dragana Udovičić

(Kurir sport)