veliki post

POČELA TREĆA NEDELJA VASKRŠNJEG POSTA! Vojni sveštenik otkrio zbog čega je ova nedelja posebna, IMA VELIKI ZNAČAJ

Društvo

Veliki ili Vaskršnji post, počeo je u ponedeljak 7. marta i trajaće sve do 24. aprila kada pravoslavni vernici proslavljaju najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs. Ove nedelje se obeležava treća sedmica Vaskršnjeg Posta koja se drugačije naziva i Krstopoklona. O smislu i značaju njenog praznovanja nešto više će nam reći protojerej Đorđe Stojisavljević, vojni sveštenik.

- Treća nedelja Velikoga Posta je Krstopoklona i cela sedmica je u znaku slavljenja krsta gospodnjeg i njegove golgotske žrtve koja nas privodi Bogu i vraća samima sebi. Krst gospodnji pred našim očima i u našim srcima sija pokazujući nam da bez žrtve nema posvedočenja ljubavi, ljubav božija se ogleda u tome što je on postao čovek i umro za nas. Himna koja ilustruje čitavu ovu tematiku glasi "Krstu tvome poklanjamo se Hriste, i sveto vaskrsenje tvoje pojemo i slavimo" - rekao je Stojisavljević.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video: