Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

O TOME SE NIJE PRIČALO

BESANA NOĆ ZBOG KOJE JE IVANA ŠPANOVIĆ OSTALA BEZ MEDALJE U TOKIJU: Pušenje, pijanka i muzika na terasi pored njene ZA PRAVI PAKAO

Noć pred takmičenje na Olimpijskim igrama, umesto da ima preko potreban mir, Španovićka je prošla kroz pravi pakao

Ostali sportovi

Mir - ključna stvar za svakog sportistu pred početak važnog meča, takmičenja... To je nešto što zlatna srpska devojka nije imala na Olimpijskim igrama u Tokiju! Zbog toga je ostala uskraćena za olimpijsko zlato!

Magija koju su Beograd i svet videli samo je nastavak neverovatnog niza vrhunskih rezultata Ivane Vulete. Zlatna Srpkinja u blistavoj karijeri dostigla je neslućene visine, a one su mogle da idu još koju letvicu iznad da nije bilo nekih faktora na koje Ivana nije mogla da utiče.

Prvi je onaj o kome se već sve zna - povrede. One su dosta toga poremetile u nekoliko prethodnih godina. Drugi, onaj o kome se ništa ne zna - haos u olimpijskom selu noć pred takmičenje.

Podsećamo, Španovićeva je tada osvojila četvrto mesto u finalu.

- Ivana uopšte nije spavala noć pred takmičenje, a to je za vrhunskog sportistu ogroman problem. Razlog je gotovo neverovatan. Na terasi pored njene sobe sportisti su pušili i pili uz muziku - navodi naš izvor iz Olimpijskog komiteta Srbije koji je bio na licu mesta.

foto: Starsport©

Ivana nije želela da u tome traži alibi iako je potpuno jasno koliki je to bio problem.

- Nikad to nije isticala niti želela da pravi alibi ili išta slično. To je još samo jedan u nizu dokaza o koliko velikoj sportistkinji je reč. Govorim o svetskom nivou - zaključuje naš sagovornik.

Podsećamo, Ivana je u Riju osvojila bronzanu medalju. Pre toga učestvovala je na OI u Pekingu (30. mesto) i Londonu (8. mesto). Tokio je bio planiran da bude kruna njene karijere, ali faktori koji nemaju veze sa atletikom presudili su da tamo ne dođe do medalje.

Kurir sport