Foto: CARSTEN KOALL / AFP / Profimedia

invazija

UN: Ukrajinu napustilo više od 3,5 miliona ljudi, najteža izbeglička kriza od Drugog svetskog rata

Broj izbeglica koji su zbog rata napustili Ukrajinu prešao je 3,5 miliona, najnoviji su podaci Ujedinjenih nacija.Ocenjuje se da je ovo najteža izbeglička kriza u Evropi još od Drugog svetskog rata.

Planeta

U Poljsku je od početka ruske invazije prešlo više od 2,1 miliona, u Rumuniju više od 540.000, a u Moldaviju više od 367.000.

Nedugo nakon početka rata u Ukrajini, Ujedinjene nacije su predvidele da bi tu zemlju moglo da napusti oko četiri miliona ljudi.

Medjunarodna organizacija za migracije procenjuje da je u Ukrajini interno raseljeno gotovo 6,5 miliona ljudi. Procenjuje se da bi deo, ako ne i većina tih ljudi, mogla da napusti Ukrajinu ukoliko se rat u Ukrajini nastavi.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Beta