Foto: Printskrin/jutjub

podrška

NISMO ZABORAVILI NATO BOMBE I BRAĆU KOJA SU PATILA 1999. GODINE: Moćna poruka navijača ruskog ZENITA upućena SRBIMA (VIDEO)

Simpatizeri kluba iz Sankt Peterburga dobro pamte

Fudbal

Navijači Zenita iz Sankt Peterburga godinama unazad pokazuju privrženost srpskom narodu. Rusi su se oglasili povodom godišnjice od NATO agresije na Srbiju i Crnu Goru 1999. godine, koja se desila na sutrašnji dan 24. marta.

foto: Printskrin/jutjub

Simpatizeri Zenita pre nekoliko dana pozdravili su navijače Crvene zvezde Delije, koji su podsetili na sve ratove koje je vodila Amerika širom sveta u prošlom i ovom veku sa konstatacijom - Dajte šansu miru.

Navijači Zenita snimili su spot podrške Srbima sa naslovom "Srbi i Rusi, braća zauvek" i objavili ga na Jutjubu. Tim povodom izdali su i saopštenje koje Kurir ekskluzivno donosi:

"Uvek pokušavamo na jedan, ili drugi način da pomenemo događaje važne za Srbiju. Taj 24. mart 1999. godine, početak bombardovanja Beograda, koji se dogodio pre 23 godine, zaokružen je u našem kalendaru još u vansezoni. Ali, jednostavno se dešava da nam ova promocija sada znači još više. Pored podrške Srbima, to je odraz naše zahvalnosti za neporcenjivu podršku Rusiji i ruskom narodu u poslednje vreme. Rusi i Srbi, braća zauvek!"

Pogledajte i spot navijača Zenita.

Spot je snimljen na starom stadionu FK Zenit "Petrovski".