Foto: EPA/Robert Ghement

HUMAN GEST

HUMANITARNA POMOĆ: Fudbalski savez Francuske donira novac za pomoć ukrajinskoj deci

Fudbalski savez Francuske doniraće Dečjem fondu Ujedinjenih nacija (Unicef) deo prihoda od prodatih ulaznica za predstojeće prijateljske utakmice, kako bi se uputila pomoć deci u Ukrajini, saopšteno je iz tamošnjeg saveza.

Fudbal

Planirano je da se donira po jedan evro za svaku prodatu ulaznicu, za mečeve protiv Obale Slonovače, u petak u Marseju i protiv Južne Afrike, sledećeg utorka u Lilu.

Stadion "Velodrom" sa kapacitetom od 65.000 mesta, trebalo bi da bude pun u petak, dok su ulaznice za duel u Lilu već rasprodate (50.000).

Dresovi koje francuski fudbaleri budu nosili na meču sa Južnom Afrikom biće prodati na aukciji, a prihod će takodje ići Unicefu i njihovoj humanitarnoj akciji u Ukrajini.

Od početka rata u Ukrajini, oko 90 odsto izbeglica čine žene i deca. Prema podacima Unicefa, više od 1,5 miliona dece nalazi se medju izbeglicama.

Ranije je sličnu inicijativu najavio i Fudbalski savez Škotske, koji će donirati oko 12 evra po prodatoj ulaznici za prijateljski duel sa Poljskom, koji se igra sutra u Glazgovu.

(Kurir sport/Beta)