Foto: Shutterstock

Svađa u vlstima hrvatske

NA DELOVIMA BESPILOTNE LETELICE TU-141 KOJA JE PALA NA JARUN NIJE BILO EKSPLOZIVA Stigli rezultati veštačenja, za sad nezvanični

Hrvatska

Na delovima bespilotne vojne letjelice na kojima je završeno veštačenje nije bilo tragova eksploziva, saopštila je u utorak uvečer Nova TV pozivajući se na izvore bliske istrazi.

Uzorci veštačeni u Centru za veštačenje "Ivan Vučetić" nisu pokazali tragove eksploziva na delovima koji su analizirani, saopštili su kratko u Dnevniku. Navode i kako je to suprotno svim dosadašnjim tvrdnjama Vlade i Ministarstva odbrane i da su za komentar zvali Ministarstvo unutrašnjih poslova i Državno tužilaštvo,ali ga nisu ga dobili.

Predsednik Republike Zoran Milanović ranije danas poručio je kako još uvek čeka nalaz veštačenja.

"Gde je nalaz Centra za kriminalistička veštačenja 'Ivan Vučetić' u kojem se to kiseli nekoliko dana? S obzirom na to da se o toj istrazi priča kao o javnom dobru, kad već ljudima pokazujemo delove tog drona, da vidimo kakav je stvaran forenzički i hemijski nalaz uzoraka koji su izuzeti'', rekao je Milanović.

Vojna letelica pala je u Zagrebu pre gotovo dve nedelje, a premijer je u petak rekao kako imaju pouzdane i proverene informacije da je letelica bila naoružana, da je došlo do eksplozije i da je najverojatnije reč bila o avio-bombi koja je eksplodirala u tlu.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija