Foto: Profimedia

Ploče

DVOSTRUKO UBISTVO U HRVATSKOJ: Upucao brata (52) i komšijinog sina (15) jedinca, odmah je uhapšen

Jutros oko osam sati u Pločama su ubijena dva muškarca. Prema nezvaničnim informacijama, ubica M.R. ubio je svog brata takođe sa inicijalima M.R. (52) i komšijinog 15-godišnji sina, koji je jedinac.

Hrvatska
> 12:56h

Policijska istraga će pokazati pod kojim okolnostima se dogodilo dvostruko ubistvo, kao i da li je maloletnik bio "slučajna" žrtva, piše Dubrovački vjesnik.

Ubijeni brat ubice, takođe prema nezvaničnim informacijama, bavio se sakupljanjem starog gvožđa, bio je poznat kao „pločanski kralj“, a tokom Domovinskog rata bio je pripadnik Četvrte gardijske brigade. Do sada je prevezao više od 200 tona starog gvožđa, a među Pločanima je bio omiljen jer je svima bio spreman da pomogne.

Policija je poslala saopštenje da su pronađena dva leša i da je jedna osoba uhapšena.

- Policija je jutros oko 8 sati na dve različite lokacije na području grada Ploča, nakon zaprimljenog većeg broja prijava građana, pronašla dvojicu mrtvih muškaraca za koje se sumnja da su preminuli nasilnom smrću. Vrlo brzo nakon pronalaska tela, oko 8.30 časova, policija je uhapsila lice koje se dovodi u vezu sa ovim događajem i trenutno se nalazi u prostorijama policije gde će se nad njim obaviti kriminalističko istraživanje - saopštila je policija.

Sledi uviđaj kojim će rukovoditi Županijsko državno pravobranilaštvo i koje će utvrditi detaljnije informacije o ovom događaju, saopšteno je iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Kurir.rs/Jutarnji.hr