Foto: Starsport©

ABA LIGA

BORAC GOSTUJE U ŽELEZNIKU Marinović: FMP je u boljoj formi, biće teška utakmica

Trener košarkaša Borca Marko Marinović rekao je da je FMP u mnogo boljoj formi od njegove ekipe i da zato očekuje tešku utakmicu u Železniku.

Košarka

"FMP se nalazi u odličnoj formi. Doduše, imao je jednu malu krizu, ali je istu prevazišao, pa je vezao dve dobre utakmice. Bori se za što bolje mesto na tabeli pred plej-of. Moram priznati da je tim iz Železnika u daleko boljoj formi od nas. Zbog toga je pred nama veoma teška utakmica", rekao je Marinović za klupski sajt.

Košarkaši Borca sutra gostuju FMP-u u Železniku, u utakmici 24. kola ABA lige.

Čačanski tim je trenutno deseti na tabeli regionalnog takmičenja sa osam pobeda i 13 poraza, dok je FMP šest sa skorom 12/9.

Borac je u prošlom kolu izgubio od Splita na domaćem terenu, a Marinović je naveo da njegova ekipa na toj utakmici nije bila na odgovarajućem fizičkom i mentalnom nivou.

"To je, na kraju, kao rezultat imalo poraz, koji je došao u ne baš dobrom trenutku po nas. Ali ne možemo previše da tugujemo, jer ispred sebe imamo još pet utakmica, a svaka je za nas kao malo finale", rekao je Marinović.

"Dobro smo analizirali razloge poraza od Splita, a zatim smo se usredsredili na meč sa FMP-om", dodao je on.

Marinović je istakao da će čačanski tim pokušati da sezonu u ABA ligi završi kao četvrta ekipa iz Srbije.

"Ali ništa nije u našim rukama. Iako smo gotovo i matematički osigurali opstanak u takmičenju, moramo da čekamo rasplet situacije u Drugoj ABA ligi. Polovinom aprila počinje F8 u pomenutom takmičenju, a tek potom ćemo saznati svoju sudbinu", zaključio je Marinović.

Utakmica FMP - Borac igra se sutra od 19.00.

(Kurir sport/Beta)