Foto: Profimedia

besan

POLUDELI SU, MORAJU U ZATVOR! Čuveni Hrvat evakuisan iz Ukrajine, JEDAN POTEZ RUSA ga je potpuno izbacio iz takta

Dugo je oko leve ruke nosio kapitensku traku dok je na njemu bio dres fudbalske reprezentacije Hrvatske, a gotovo čitavu karijeru je proveo u Šahtjoru iz Donjecka gde nakon što je okačio kopačke o klin obavlja funkciju sportskog direktora.

Fudbal
> 16:45h

Srna je, poput mnogih stranaca evakuisan iz Ukrajine nakon što je počela invazija Rusije.

Čuveni hrvatski fudbaler je više puta govorio o stanju u državi u kojoj je proveo praktično pola života, a sada je besan na Ruse zbog odluke da se kandiduju za organizaciju Evropskog prvenstva 2028. godine.

- Ne mogu da verujem da su to tražili. Samo zbog tog pitanja, svi moraju u zatvor. Pa oni se šale, poludeli su i žive u nekom svom svetu - poručio je Srna za britanski "ITV news".

Njega je izrevoltiralo i pravilo oko "otvorenih ugovora" igrača sa područja Ukrajine, te mogućnost njihovih transfera, ali ne u svaku ligu.

foto: Profimedia

On se osvrnuo i na ideju da se zbog nastale situacija uvede pravilo po kom fudbaleri koji igraju u Ukrajini mogu da ostvare transfer i pre početka prelaznog roka, ali ne u svaku ligu.

- Kakav je smisao u otvaranju prelaznog roka ako se drugi savezi, uključujući Premijer ligu, ne otvaraju? Nema smisla. Neko treba da učini nešto konkretno kako bi pomogao ukrajinskom fudbalu i njegovim igračima.

Legendarni desni bek je na kraju poslao poruku svima koji pokušavaju da profitiraju tokom rata u Ukrajini.

- Neće uspeti, štite nas FIFA i UEFA. Nije ljudski to što agenti rade, ali pobedićemo - zaključio je sportski direktor Šahtjora.

Kurir sport