Foto: Instagram/viktoriagunes

skandal

TURKINJA JEDNOM FOTOGRAFIJOM RAZBESNELA RUSKOG MINISTRA: Odvratno, kažnjavaju naše sportiste, a ovo je izliv nacionalizma! (FOTO)

Ministar za fizičku kulturu i sport ruske Dume, Dmitri Sviščev, iznerviran je zbog provokacije Turkinje, Viktorije Zejnep Guneš.

Ostali sportovi
> 23:58h

Šviščev je tražio od Međunarodne plivačke federacije (FINA) da kazni tursku plivačicu zbog fotografije koju je objavila na društvenim mrežama.

Rus je potez sportistkinje nazvao odvratnim, a Guneš je objavila fotografiju na kojoj se vidi kako neka osoba stoji na ruskoj zastavi.

- Ovo je zaista odvratno. Želeo bih da verujem da će Međunarodna plivačka federacija, ali i ostale relevantne organizacije, kazniti sportistkinju za ovakvo ponašanje. Naši sportisti su kažnjeni za svoje stavove, a ovde imamo pravi izliv nacionalizma prema jednoj državi. Ovakve provokacije morale bi da budu kažnjavane bez obzira kojoj su državi upućene i koju zemlju predstavlja sportista koji ih čini. Mislim da bi naš savez morao da se obrati FINA sa zahtevom da se ovaj slučaj detaljno istraži - poručio je Šviščev.

foto: Instagram/viktoriagunes

Pomenuta, sporna fotografija, više ne može da se vidi na profilima Viktorije Zejnep Guneš, ali mogu da se vide poruke podrške Ukrajini.