Foto: printscreen/Bujanovacke

Iživljavanje

BRUTALNO MUČENJE LJUBIMCA: Vezali psa za branik i vukli ga po ulicama Bujanovca

Pas vezan za branik automobila koji ga vuče ulicama Bujanovca zgrozio je sve koji su videli ovaj snimak.

Društvo

Na videu se vidi pas vezan za automobil u pokretu, a pvaj snimak izazvao je brojne komentare kojima se, najblaže rečeno, osuđuje postupak vozača automobila, a od nadležnih u tužilaštvu i policiji traži da identifukuju vozača jer se radi o krivičnom delu. I, zaista, jezivo deluje snimak bespomoćne životinje koja cvili dok se vuče po asfaltu.

Snimak koji je Bujanovačkim poslao čitalac napravljen je u nedelju kod kružnog toka na ulazu u Bujanovac.

Snimak je objavljen u nedelju uveče, a posle toga na redakcijsku adresu stiglo je i nekoliko anonimnih mejlova, u kojima se zahteva da uklone snimak:

- Poštovani, povodom snimka iz Bujanovca. Radi se o porodičnom psu koji je usled selidbe nestao, pas je jutros nađen i usled nedostatka načina za bolji transport u tom momentu nađeno je ovakvo, ne baš humano, rešenje. Snimak deluje uznemirujuće, međutim, zaista nije tako, pas je na sigurnom i nije maltretiran, niti povređen. Nadam se da postoji mogućnost da se snimak ukloni jer zaista pas nije povređen niti je to bila namera - piše u mejlu koji je verovatno poslao vozač automobila.

Redakcija Bujanovačkih rešila je da snimak ipak ne ukloni, kako bi on poslužio Tužilaštvu i policiji jer je zlostavljanje životinja krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti, i za koje je zaprećena novčana ili kazna zatvora do 2 godine. Snimak možete pogledati ovde.

Kurir.rs/Bujanovačke