Foto: Profimedia

promena

TVITER DODAJE DUGME ZA UREĐIVANJE: Vreme je da popravimo te greške u kucanju!

Funkcija koju su korisnici Tvitera tražili toliko dugo – mitsko "dugme za uređivanje“ postaje stvarnost.

Planeta
> 09:57h

Tviter je najavio da radi na tome da omogući korisnicima da uređuju (edituju) svoje tvitove nakon što ih objave.

Ideja je da ćete moći da ispravite sve greške u kucanju ili greške u tvitu bez žrtvovanja bilo kakvih odgovora, retvitova ili lajkova koji su već prikupljeni. Tviter planira da počne da testira ovu funkciju sa pretplatnicima Tviter Blua u "narednim mesecima", saopštila je kompanija.

Džej Salivan, potpredsednik kompanije za potrošačke proizvode, rekao je da je edit dugme "najtraženija funkcija Tvitera dugi niz godina", a kompanija od prošle godine istražuje kako da omogući tu funkciju "na bezbedan način".

"Bez stvari kao što su vremenska ograničenja, kontrole i transparentnost o tome šta je uređeno, - edit bi se mogao zloupotrebiti za izmenu zapisa javnog razgovora", rekao je Salivan i dodao: "Zaštita integriteta tog javnog razgovora je naš glavni prioritet kada pristupamo ovom poslu".

Bivši izvršni direktor Tvitera, Džek Dorsi, nije bio voljan da doda takvu funkciju u prošlosti.

Tokom razgovora 2018. godine, Dorsi je izrazio zabrinutost da bi dugme za uređivanje moglo omogućiti korisnicima da promene značenje tvita nakon što on postane široko deljen, a 2020. je rekao da Tviter "verovatno nikada" neće dodati tu funkciju.

Čini se da se mišljenje kompanije o "edit dugmetu" promenilo nakon što je Parag Agraval postao izvršni direktor.

Nekoliko dana kasnije, nakon što se ispostavilo da je Ilon Mask kupio 9,2 odsto udela u kompaniji, prvi značajan tvit izvršnog direktora Tesle bio je da ispita svoje pratioce da li Tviter treba da doda dugme za uređivanje. Za je bilo 73,4 odsto.

Kurir.rs/Verdž