Foto: Shutterstock

RECEPT

UVEK ODLIČAN IZBOR ZA RUČAK: Svaka domaćica mora da zna da napravi ovu fantastičnu pileću krem čorbu sa rezancima!

Svaka domaćica bi trebalo da zna da napravi domaću pileću krem čorbu

Žena

Pileća čorba je zdrava i ukusna, pa je možete jesti kao zasebni obrok, ali i pre glavnog jela.

Ako je služite za ručak, servirajte sa parčetom hleba i salatom.

foto: Profimedia

Sastojci:

  1. 800 g pilećeg filea
  2. 1 crni luk
  3. 3 šargarepe
  4. 1 paprika
  5. 1 štapić celera
  6. 100 g rezanaca
  7. 1,5 l pilećeg bujona
  8. 30 ml maslinovog ulja
  9. So, biber, majčina dušica, peršun

Za preliv:

  1. 1 jaje
  2. 100 ml pavlake za kuvanje
foto: Profimedia

Priprema:

  1. Šargarepu izrendajte, crni luk, celer i papriku sitno iseckajte, posolite i dinstajte 10 minuta na umerenoj temperaturi.
  2. Meso isecite na manje komade i dodajte u povrće zajedno s bujonom. Začinite. Kuvajte oko 20 minuta, pa pred kraj dodajte rezanca i kuvajte još 10 minuta.
  3. Sklonite sa šporeta i pospite seckanim peršunom.
  4. Umutite jaje s pavlakom za kuvanje ili kiselom pavlakom i sipajte u supu kad se malo ohladi.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video: