Foto: BETA

Košarkaši stigli u Podgoricu

Ivković: Spremamo revanš Crnogorcima

Dosta je prostora za napredak u našoj igri, ali veliko je ohrabrenje što su Nenad Krstić i Zoran Erceg oporavili i što su spremni da pruže pun doprinos", istakao je Dušan Ivković

Košarka
> 20:00h

Najbolji košarkaši Srbije doputovali su u Podgoricu gde će u nedelju od 20:30 časova protiv selekcije Crne Gore odigrati utakmicu sedmog kola grupe “A” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Sloveniji 2013. godine.

Izabranici selektora Dušana Ivkovića smestili su se u “City Hotel” u crnogorskoj prestonici, a posle prepodnevnog odmora, ručali su na Skaradskom jezeru, dok će u terminu odigravanja utakmice trenirati u dvorani “Morača” (kapacitet 4570 mesta) u kojoj za sutrašnji duel više nema karata koje su još pre nekoliko dana, u rekordnom roku, rasprodate. "Najpre želim da čestitam selekciji Crne Gore, kompletnom stručnom štabu na čelu selektorom Lukom Pavićevićem na sjajnim igrama i odličnim rezultatima koje su ostvarili u dosadašnjem toku kvalifikacija. Sa druge strane mi smo već sedam dana na putu. Posle utakmice u Tel Avivu, direktno smo doputovali u Niš gde smo igrali sa Islandom. U petak smo održali dva treninga kako bi se što bolje pripremili za gostovanje u Podgorici. Verujem da smo izvukli pouke iz poraza u Beogradu i da ćemo biti znatno spremniji za ovaj duel protiv Crne Gore. Dosta je prostora za napredak u našoj igri, ali veliko je ohrabrenje što su Nenad Krstić i Zoran Erceg oporavili i što su spremni da pruže pun doprinos", istakao je Dušan Ivković.

Kapiten Nenad Krstić, očekuje težak meč i veliku borbu u dvorani “Morača”. "Možda će selekcija Crne Gore biti pod manjim pritiskom, jer je praktično obezbedila plasman na Evrospko prvenstvo. Bez obzira na sve, očekujem tešku utakmicu, na mali rezultat, gde će u prvom planu biti čvrste odbrane. Raduje me što će dvorana biti puna i što će biti odlična atmosfera. Svakom igraču to predstavlja dodatni motiv da pruži maksimum. Crnogorci su uspeli da odole u prepunoj “Kombank Areni”, pokažu karakter i dođu do trijumfa, verujem da možemo da im na isti način uzvratimo u Podgorici.