Foto: Prinscreen Facebook

UžasNA slika u mirijevu

DEČJE IGRALIŠTE IŠARALI SIMBOLIMA ONIH KOJI SU UBIJALI SRPSKU DECU: Kukasti krstovi na klackalicama, toboganima, vrteškama (FOTO)

Beograd

Stanovnici beogradskog naselja Mirijevo ogorčeni su što je jedno dečje igralište išarano nacističkim simbolima - simbolima onih koji su ubijali srpsku decu!

Istina, u nekim komentarima ispod objavljenih fotografija pokušano je da se sve to podvede pod, da kažemo, "zabavu mališana koji su eto ne znajući šta crtaju nacrtali baš kukaste krstove".

foto: Prinscreen Facebook

Ovde niko ne govori o nekakvim balavcima koji nisu imali šta pametnije da rade, pa našli da švrljaju po igralištu. Strašno je uništavati u svako slučaju, ali ovde se govori o opasnosti da im umovi postanu totalno izvitopereni. A ko, u stvari, može reći sa sigurnošću da su to uradila deca? Nemojte da se lažemo, ne crta se ovo tek tako, iz neznanja. Al i da prihvatimo da nisu znali simboliku - onda su u pitanju ograničene ličnosti koje nisu našle za shodno ni da pročitaju neku rečenicu o onome što bi da crtaju. Ne zna se koji su opasniji.

FOTO: Printscreen Facebook
FOTO: Prinscreen Facebook
FOTO: Prinscreen Facebook
FOTO: Prinscreen Facebook
FOTO: Prinscreen Facebook

Ovde niko ne govori o svastici kao jednom od simbola budizma ili hinduizma, niti o pojavljivanju njenih motiva još u neolitu ili u izvornim severnoameričkim kulturama, niti u Vinčanskom pismu. Ne, ni o čemu drugom što vam pada na um, osim i isključivo kao o simbolu nacističke Nemačke, simbolu pod kojim je Adolf Hitler sa svojim sledbenicima činio najstrašnija zlodela u Drugom svetskom ratu.

FOTO: Wikipedia
FOTO: Arhiva
FOTO: Arhiva
FOTO: Profimedia
FOTO: AP

U ovom tekstu je jedino značenje kukastog krsta ono zversko koje su u sebi nosili nacisti i njihove sluge dok su streljali u Kragujevcu, Kraljevu, Dragincu, Jasenovcu, Jastrebarskom, dok su na bajonete nabadali bebe u majčinom naručju, dok su ubijali 100 Srba za jednog poginulog Nemca! Ta i takva svastika zauvek će ostati simbol zla.

I veoma je tužno i žalosno što u slobodarskoj Srbiji postoje oni koji veličaju ideologiju i užase počinjene nad našim stanovništvom.

Kurir.rs

Bonus video: