rat u ukrajini

UKRAJINSKA SLUŽBA BEZBEDNOSTI I ZELENSKI OBJAVILI FOTOGRAFIJU, TVRDE DA SU UHAPSILI PUTINOVOG KUMA: Oglasio se i Kremlj (FOTO)

Ukrajinska služba bezbednosti saopštila je da je uhapsila odbeglog proruskog političara Viktora Medvedčuka, koji je bio u kućnom pritvoru zbog sumnje za izdaju, ali je pobegao nekoliko dana nakon ruske invazije.

Planeta
> 07:29h

Medvedčuk, koji kaže da je Putin kum njegovoj ćerki, poriče optužbe, prenosi BBC.

Na fotografiji koju je objavio i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski na društvenim mrežama, kao i ukrajinska služba bezbednosti vidi se Medvečuk raščupan, sa lisicama i u vojnoj uniformi.

- Specijalna operacija je izvedena zahvaljujući SBU. Bravo! Detalji kasnije - navodi se u poruci uz objavljenu fotografiju Medvedčuka kako sedi u lisicama u maskirnom odelu i sa lisicama.

Portparol Kremlja kaže da je video fotografiju, ali ne može da kaže da li je originalna.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Bonus video: