Foto: T.Ilić

Dva mladića preskočila ogradu i napala dečaka

DAN POSLE INCIDENTA U OSNOVNOJ ŠKOLI U BAČKOJ PALANCI: Direktorka otkrila šta se desilo na času fizičkog

Crna Hronika

Učenik D. K. (15) iz Bačke Palanke povređen je juče posle 16 časova na času fizičkog vaspitanja, kada su ga napadači pretukli, isekli oštrim predmetom i naneli mu povrede.

Kako kažu u novosadskom Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, petnaestogodišnji dečak iz Bačke Palanke zbrinut je u toj zdravstvenoj ustanovi zbog posekotine na šaci i ogrebotina i hematoma po glavi.

- Dečak je nakon detaljne dijagnostike i pružene pomoći u vidu saniranja povreda pušten na kućno lečenje - kažu nadležni iz Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Snežana Fodor, direktorka OŠ "Sveti Sava" u Bačkoj Palanci, kaže da je dan posle incidenta u školi sve mirno.

-Tačno je da se dogodio incident u našoj školi posle četvrtog časa. Dvojica mladića su preskočila ogradu i nasrnula na našeg učenika osmog razreda i naneli mu povrede. Dečak je odmah zdravstveno zbrinut. Čas fizičkog se održavao u dvorištu škole, jer mi nemamo salu, već deca rade fizičko kada je lepo vreme u dvorištu. Kada se to dogodilo svi su odreagovali na najbolji mogući način - Tim za zaštitu dece od nasilja, dežurni nastavnici, zaposleni. Ekipa Hitne pomoći i policija su jako brzo došli. Smirila se tenzija , danas sve normalno funkcioniše, deca su sva u školi - kaže Snežana Fodor.

Kako dalje navodi, nastavnik fizičkog je bio i dežuran tog dana i kada je video da se nešto dešava odmah je prileteo-potrčao, kao i radnik obezbeđenja kojeg roditelji plaćaju i koji kod njih radi već deset godina i poznaje svu decu.

- Ti momci kada su videli njih, odmah su preskočili ogradu i pobegli. Jedan od tih napadača je bio naš učenik pre četiri-pet godina i tada nije bio problematičan, a ovaj drugi nije bio naš učenik. Tako da je sa naše strane urađeno sve po zakonu, a za ostalo su nadležni drugi organi - kaže direktorka Fodor. Policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja.

Kurir.rs/S. S.