Foto: Starsport

167. večiti derbi

OVO SU OCENE FUDBALERIMA PARTIZANA ZA PRIKAZANO PROTIV ZVEZDE: Vujačić kao Konan Varvarin

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su nerešeno 0:0, u 167.večitom derbiju.

Fudbal
> 21:21h

Ovo su ocene fudbalerima Partizana.

Analizirao: Aleksandar Radonić

Nemanja Stevanović 6

Opravdao poverenje trenera. Prvu intervenciju imao je u 42.minutu, što govori koliko je bio pod pretnjom protivnika. U prekidima siguran, svaka visoka lopta bila je njegova. Jedan od boljih u timu Partizana.

Aleksandar Miljković 5

Nije se odvajao od Kataija, koncentrisan isključivo na defanzivu. Svoj zadatak odradio besprekorno, ali gotovo da nije učestvovao u fazi napada, što je otežavalo posao bočnim igračima crno-belih. Ukratko skroman učinak, ali bez greške.

Igor Vujačić 6

Delovao je kao Konan Varvarin u duelima sa Ohijem. Lako je izlazio na kraj sa Norvežaninom. U drugom delu daleko teži zadatak protiv Milana Pavkova, gde su radili i laktovi i ramena. U takvoj poziciji sa Zvezdinim gorostasom uspeo je da sačuva gol, što je i bio primarni zadatak.

Nemanja Miletić 6

S obzirom da je Vujačić gospodario u svom šesnaestercu, imao je mnogo prostora, pa se nekoliko puta pridodavao napadu. Definitvno je izbacio Saničanina iz startnih 11, a bolju formu i sigurniju igru za tim potvrdio je u derbiju. Nije pravio greške, ali ruku na srce nije ni imao previše posla.

Slobodan Urošević 6

Nekoliko puta je probio Pičinija, odlično odradio defanzivne zadatke igrajući direktno protov Kataija i Ivanića. Povredio se i to je bio razlog zašto je zamenjen na poluvremenu. Njegovim izlaskom Partizan kao da je izgubio i tu levu stranu u napadu.

foto: Starsport

Saša Zdjelar 6

Na početku utakmice pokazao ue zube Sanogu, kada ga je bukvalno počistio u jednom duelu. Između njih dvojice od orvog do poslednjeg minuta bila je prava fudbalska tuča na sredini terena. Ljutio se nekoliko puta na zadnju liniju, trudio se da bude pravi kapiten i kao vođa vodi svoj tim.

Marko Jevtović 6

Odradio je ono što je struka od njega očekuvala. Čuvao je leđa Zdjelaru i taj posao radio više nego dobro. Unosio je mir u vezni red Partizana, samim tim bio velika podrška navalnom redu, jer je u nekoliko duela neutralisao uvek nepredvidivog Srnića.

Miloš Jojić 6

Daleko bolji i učinkovitiji nego u februarskom derbiju. Podsetio je u nekoliko situacija na svoje najbolje dane u crno-belim dresu. Znao je da provuče loptu do Rikarda i do Meniga, istrči prilično dobro sa Zvezdinim veznjacima. Nije razočarao, ali se čini da je mogao bolje.

Nikola Terzić 6

Sanjaće ovu utakmicu, mogao je da se proslavi u 25.minutu, ali je promašio prazan gol. Evidentno je bilo da nema snage za 90 minuta, ali ovaj momčić ima lepu budućnost i pred njim je dobra karijera. U nekoliko navrata umeo je da probije po boku, međutim svaki put kada je trebalo da finalizuje završnicu ispred sebe je imao Erakovića.

foto: Starsport

Rikardo Gomes 5,5

Odlično čuvan od strane Erakovića, dosta se trošio igrajući leđima okrenut golu. Nije uputio nijedan šut na gol Crvene zvezde, što govori o tome da je bio odlično čuvan, ali i da nije bio kadar da se izbori za poziciju. Umorio se, pa je zamenjen u završnici meča.

Kvinsi Menig 6

Svoje izuzetne brzinske sposobnosti nije umeo da pretvori u prednost.I kada bi pobegao svojim čuvarima, ostajao je bez završnog pasa i asistencija. Posle jednog dobrog prodora zagrejao je dlanove Borjana. I to je bilo sve od hitronogog Holanđanina, malo za ovakvu utakmicu

Aleksandar Stanojević 6

Na prvu loptu reklo bi se da je igrao defanzivno, ali je tačno znao šta hoće u derbiju. Brzom transformacijom njegovi igrači su otvarali kontre i ulazili u šanse. Nije ih bilo mnogo, samo jedna prava, koju mladi Terzić nije uspeo da realizuje. Teško je podneo remi, pa je na konferenciji ušao u raspravu sa novinarima.

Aleksandar Lutovac 5,5

Od 46. umesto Uroševića, igrao na neprirodnoj levoj strani, ali defanzivne zadatke odradio je bez krupnijih grešaka

Lazar Marković 5

Od 73. umesto Jojića je ušao u igru, ali gotovo da nije imao susret sa loptom, da nešto konkretno uradi i pomogne svom timu. Očigledno nema snage da počne meč i u visokom ritmu odigra 90 minuta.

Bibars Natho

Od 87.umesto Meniga, nedovoljno minuta na terenu za ocenu

Marko Milovanović

Ušao u 90.minutu umesto Terzića, nedovoljno minuta na terenu za ocenu.

Kurir sport