Foto: Youtube prtscr / Офіс Президента України, EPA / MIKHAIL TERESHCHENKO / Sputnik

lider ukrajine

ZELENSKI: Moram se sresti sa Putinom! Prekidamo pregovore sa Rusijom u OVOM slučaju! (VIDEO)

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je na konferenciji za medije u kijevskom metrou ponovio da samtra da je diplomatski put jedini način za rešenje, ali je istakao uslove pod kojima bi ukrajinska strana prekinula sve pregovore.

Planeta

On je kazao da će Kijev prekinuti pregovore s Moskvom ako Rusija "uništi ljude u Mariupolju i održi pseudoreferendume za stvaranje pseudorepublika u područjima pod ruskom okupacijom".

"Ako Rusija održi referendum u Hersonu i uništi Ukrajince u Marijupolju, to će značiti da su svi dosadašnji sastanci dve delegacije bili fikcija i politički teatar sa veoma lošim glumcima", rekao je Zelenski.

Zelenski je takođe rekao i da će Ukrajina vratiti sve delove teritorije koje je zauzela Rusija, kao i da će još godinama nakon rata biti u stanju vojne pripravnosti, poput Izraela.

foto: Youtube prtscr / Офіс Президента України

Neizostavno pitanje ponovo je bilo u vezi sa susrertom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

"Nemam pravo da se bojim jer su naši ljudi pokazali da nemaju straha", rekao je i još jednom se vratio na temu susreta s Putinom: "Moram se sastati s predsednikom Ruske Federacije."

Zelenski je rekao da će se sutra u Kijevu sastati s američkim šefom diplomatije Entonijem Blinkenom i ministrom obrane Lojdom Ostinom i ponovio da SAD moraju da utiču na evropske zemlje da isporuče oružje Ukrajini i da bi želeo da se to dogodi brže.

Kurir.rs Foto: Youtube prtscr / Офіс Президента України, EPA / MIKHAIL TERESHCHENKO / Sputnik