Foto: EPA / Sergey Guneev / Kremlin

rusija

PUTIN: Teroristi planirali ubistvo ruskog novinara! Planiraju da unište Rusiju iznutra i podele rusko društvo ali je to nemoguće!

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je suzbijeno delovanje terorističke grupe koja je pripremala ubistvo poznatog ruskog novinara, voditelja Ruske državne radio-televizije Vladimira Solovjova, javlja Sputnjik.

Planeta

"Jutros je Federalna služba bezbednosti presekla rad terorističke grupe koja je planirala napad i ubistvo jednog od poznatih ruskih televizijskih novinara“, rekao je Putin na proširenom sastanku odbora Državnog tužilaštva.

On je ocenio da je posle informacionog fijaska u Rusiji, Zapad prešao na pokušaje ubistva ruskih novinara.

"S obzirom da trpe poraze i na informacionom planu, zavaravajući, naravno, svoje građane, koristeći svoj monopolski položaj u informacionom prostoru svojih zemalja i u nekim drugim zemljama, ali trpeći fijasko ovde, na teritoriji Rusije, prešli su na teror. Na pripremu ubistva naših novinara“, rekao je Putin.

foto: EPA / Valeriy Sharifulin / Kremlin

On je ocenio i da je prvi plan Zapada da podeli rusko društvo i uništi Rusiju.

"Na naše iznenađenje, diplomate visokog ranga u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama pozivaju svoje ukrajinske satelite da iskoriste sve svoje mogućnosti za pobedu na bojnom polju... Međutim, pošto vide da je to nemoguće, u prvi plan dolazi drugi zadatak - podeliti rusko društvo i uništiti Rusiju iznutra. Ali i ovde postoji problem - to ne funkcioniše", ocenio je Putin.

"Potrebno je aktivnije se boriti protiv ekstremizma. Važno je konsolidovati pozitivne pomake postignute u ovoj oblasti. Odlučno suzbijati sva dejstva koja imaju za cilj spoljno mešanje u unutrašnje stvari Rusije, na destabilizaciju našeg društva, podsticanje ksenofobije, militantnog nacionalizma, međukonfesionalnog neprijateljstva", istakao je Putin.

"Oni su često uglavnom organizovani iz inostranstva i na različite načine. Ili odatle dolaze informacije, ili novac", zaključio je ruski predsednik.

Televizijski voditelj izjavio je, kako prenosi Sputnjik, komentarišući informacije o tome da su ukrajinski nacionalisti planirali da ga ubiju, da je taj plan direktno povezan s predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Kurir.rs / Fonet, Sputnjik, Foto: EPA / Sergey Guneev / Kremlin