Foto: EPA/ELISABETTA BARACCHI

Šok u Bolonji

MIHINA BOLONJA GURNULA INTER U PAKAO Crveno-crni deo Milana slavi, neroazuri poraženi od tima kojeg vodi Miroslav Tanjga

Fudbal
> 22:42h

Četiri kola pre kraja Serije A fudbaleri Intera doživeli su šokantan poraz u Bolonji - 2:1.

Neroazuri sada imaju dva boda manje od Milana i ne zavise više od sebe.

Inter je ostao na drugom mestu na tabeli sa 72 boda, odnosno ima dva boda manje od prvoplasiranog Milana. Na drugoj strani, Bolonja je i dalje 13. tim lige sa 42 osvojena boda.

Tim kojeg sa klupe predvodi Miroslav Tanjga umesto opravdano odsutnog Siniše Mihajlovića u odloženoj utakmici 20. kola slavio je golovima Arnautovića u 28. i Sansonea u 81. minutu. Jedini gol za goste je postigao Ivan Perišić u 3. minutu.

U poslednja četiri kola Milan dočekuje Fjorentinu i Atalantu, a gostuje Veroni i Sasuolu. Inter na papiru ima lakši raspored jer dočekuje Empoli i Sampdoriju, a gostuje Udinezeu i Kaljariju.

Milan ima i bolji međusobni skor.

Atalanta i Torino su u Bergamu odigrali uzbudljiv meč koji je završen nerešeno 4:4.

Torino je poveo pogotkom Antonija Sanabrije već u četvrtom minutu, ali je Atalanta golovima Luisa Murijel sa penala u 18. i Martena de Rona u 23. minutu preokrenula rezultat.

Srpski fudbaler Saša Lukić je u 36. minutu sa penala izjednačio na 2:2, da bi u 63. minutu ponovo bio precizan sa bele tačke za novo vodjstvo Torina.

Pet minuta kasnije je Remo Frojler pogodio sopstvenu mrežu i doneo gostujućem timu dva gola prednosti, ali je Atalanta u finišu meča ipak stigla do boda. ; Prvo je Mario Pašalić u 78. minutu smanjio na 4:3, a potom je Murijel sa penala u 84. minutu postavio konačan rezultat.

Atalanta je osma na tabeli sa 55 bodova, dok je Torino na 11. poziciji sa 44 boda.

Fudbaleri Atalante će i u narednom kolu igrati na domaćem terenu kada će ugostiti Salernitanu, dok će Torino gostovati Empoliju.

Kurir sport