Foto: Zorana Jevtić, Ana Paunković, FSS

iznenađenje

PIKSI JE SPREMIO NOVA IMENA ZA REPREZENTACIJU: Koga su to gledali Dika i Žile, ko bi mogao da zaigra za Srbiju?

Selektor želi da osveži nacionalni tim u Ligi nacija

Fudbal

Dragan Stojković Piksi otkada je stigao na mesto selektora srpske fudbalske reprezentacije uveo je niz novina u svoj, ali i rad svojih saradnika. Rezultati koje ostvaruju Orlovi, odnosno direktan plasman na Mundijal u Kataru i činjenica da se jedva čeka početak Lige nacija jasan su pokazatelj dela Dragana Stojkovića.

foto: Starsport

Najbliži Piksijevi saradnici Stevan Stojanović i Bratislav Živković ovog vikenda imali su radni vikend. Kako saznajemo, gledali su neke fudbalere koji bi u budućnosti, shodno svojim igrama, mogli da se nađu na spisku reprezentacije. Setimo se samo kako je Piksi, otkrivši Kuriru ekskluzivu, negde u ovo vreme prošle godine, Srbiju iznenadio skautingom Lijanka Vojnovića. Brazilca srpskog porekla, kojeg su samo administrativni problemi sprečili da bude deo Piksijeve kaznene ekspedicije u kvalifikacijama za SP.

foto: FSS

Tako je Stevan Stojanović prisustvovao utakmici između Ajaksa i Cvolea (3:0) u Holandiji. Učinak kapitena nacionalnog tima Srbije Dušana Tadića u redovima Kopljanika iz Amsterdama nije bio sporan. Ostaje zagonetka, ko je još bio na radaru popularnog Dike. Naime, u Cvoleu igraju dvojica srpskih fudbalera Slobodan Tedić i Luka Adžić. Nažalost, nijedan od njih dvojice nije dobio priliku da igra protiv Ajaksa. Fakat je da su obojica mladi fudbaleri, da su veliki talenti, te da su se preranim odlaskom u inostranstvo izgubili sa fudbalske mape. Možda je samo i lepa reč i pozdrav od strane Dragana Stojkovića dovoljan motiv za obojicu da se od leta ponovo vrate tamo gde im je mesto.

foto: FSS

Bratislav Živković gledao je utakmicu Bundeslige između Dortmunda i Bohuma i video kišu golova, te slavlje gostiju rezultatom 4:3. U startnoj postavi Bohuma našla su se dvojica momaka sa srpskim pasošem, napadač Miloš Pantović i defanzivac Erhan Mašović. Obojica su odigrali odlično, a Pantović je uz asistenciju dao gol iz penala i uspeo da donese pobedu i veliku radost gostima, koji su tako pobegli iz opasne zone i gotovo obezbedili opstanak u elitnog rangu Bundeslige.

foto: EPA

Reprezentaciju Srbije u junu očekuju utakmice u Ligi nacija protiv Norveške i Slovenije u Beogradu, odnosno Švedske i Slovenije u gostima.

Kurir sport/A. R.