Foto: Shutterstock

Jednostavan i brz za napraviti

PESTO SOS OD BOSILJKA: Fantastičan sos za špagete, kao dodatak raznim pastama, preliv za pečenja ili podloga za picu (RECEPT)

Žena

Pesto sos je jedan od čestih (i mnogima omiljenih) sastojaka mnogih jela.

Možete ga koristiti kao jedini sos sa testeninom ili kao jedan od sastojaka u drugim specijalitetima...

foto: Shutterstock

Sastojci:

3-4 šolje lišća od bosiljka

3 čena belog luka

100 g parmezana

20 g pinjola (ili 50 g indijskog oraha)

1-1,5 dl maslinovog ulja

kašičica (ili manje) soli

Priprema:

1. Operite bosiljak, izmiksujte ga u blenderu s belim lukom i pinjolima ili indijskim orahom.

2. Dodajte parmezan, postepeno dolivajte maslinovo ulje i još miksajte dok se sve ne sjedini u masu poput majoneza.

foto: Shutterstock

SAVET: Pesto pripremajte samo od listova bosiljka, cvetove i grane odvojte jer daju gorak ukus.

Kurir.rs

Bonus video: