PRONAŠLI REŠENJE

SPAS TRAŽE NA ISTOKU: Fudbalski savez Rusije razmišlja o preseljenju u Aziju!

Ruski fudbalski savez (RFU) razmišlja o pridruživanju Azijskoj fudbalskoj konfederaciji (AFC) nakon što je kažnjen od strane Evropske fudbalske unije (Uefa) zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Fudbal

"Mislim da je došlo vreme da se ozbiljno razmotri prelazak u azijsku konfederaciju. Ne znamo koliko će trajati zabrana ruskih klubova i reprezentacija, a izostanak s međunarodnih takmičenja bio bi katastrofa za ruski fudbal", rekao je bivši bokser, a sada zastupnik Dimitrij Pirog za Match TV, a prenela HINA.

Uefa je pre nekoliko dana protiv Rusije uvela dodatne sankcije. Ruskim klubovima neće biti dopušteno učešće u evropskim takmičenjima sledeće sezone, muška reprezentacija je isključena iz Lige nacija, a ženskoj selekciji je zabranjen nastup na Evropskom prvenstvu.

Rusiji je zabranjena i kandidatura za domaćina evropskog prvenstva 2028. i 2032. godine.

Do sada je bilo nekoliko zemalja koje su zamenile konfederaciju zbog sportskih ili bezbedonosnih razloga - Australija iz Okeanije se preselila u Azijsku fudbalsku federaciju, dok su se Izrael i Kazahstan iz Azije preselili pod okrilje Uefa.

Beta