veliki praznik

HIT UŽIVO U PROGRAMU KURIR TV Domaćin Zoran pokazao kako Romi slave Đurđevdan, hteo da zapeva, ali se predomislio IMA I RAZLOG

Društvo
> 08:48h

Danas je Đurđevdan, jedna od najpoznatijih i najvećih slava u srpkom narodu. Većinom je proslavljaju i Romi. Kako slavlje izgleda kod njih, to je ovog jutra proveravala Marija Čanković.

Marija je otšla na Čukaričku padinu kod jedne romske porodice Petrović, da proveri kako oni proslavljaju Đurđrvdan.

foto: Kurir televizija

- Hvala Vam, da ste živi i zdravi i svi ljudi ovog sveta. Ustali smo u 5 časova, a priprema je bila i noćas. Pre mesec dana sam počeo pripremu za slavu, tada sam dao kaparu za jagnje. Uplatili smo sve. Sve je spremno, čekamo goste. Domaćice spremaju kolače - rekao je Zoran Petrović.

A pozivi za čestitanje slave stižu iz svih delova Srbije.

foto: Kurir televizija

- Od jutros je stiglo 100 poziva, familija iz sela, iz Žitnog Potoka, kod Prokuplja. Zovu ljudi, familija, prijatelji, sestra iz Leskovca - rekao je Zoran Petrović.

Marija je pitala hoće li da zapavevaju.

FOTO: Kurir televizija
FOTO: Kurir televizija
FOTO: Kurir televizija
FOTO: Kurir televizija
FOTO: Kurir televizija
FOTO: Kurir televizija

- Pa hoćemo, naravno. Đurđevdan. Šalim se, nisam neki pevač - rekao je Zoran Petrović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video: