Foto: Profimedia

I DALJE SE BAVI MUZIKOM

SEĆATE LI SE KONČITE, BRADATE ŽENE KOJA JE POBEDILA NA EVROVIZIJI? Totalno se transformisala i sada je OZBILJAN FRAJER! (FOTO)

Pop kultura

Dok nestrpljivo čekamo početak ovogodišnjeg šoa na Pesmi Evrovizije, podsetili smo se neverovatne pojave koja je pre osam godina stala na evrovizijsku binu, uzburkla celu Evropu, rušeću tabue i predrasude i odnela pobedu pesmom "Rise Like a Phoenix".

Končiti, odnosno Tomasu Tomu Nojvirtu, muzika je i dalje centar sveta.

Iako su joj predviđali uspešni internacionalnu karijeru nakon pobede, ona je ostala fokusirana samo na rodnu Austriju i daleko je od one koja joj se te 2014. smešila.

foto: Profimedia

Rođen je u Gmundenu, u Gornjoj Austriji, a odrastao je u Bad Miterndorfu u pokrajini Štajerskoj. Prvi put on se 2006. pojavio na televiziji, kada je učestvovao u šou “Starmania”, gde je osvojio drugo mesto.

Godinu dana kasnije postao je bio član boj-benda “Jetzt anders”, a posle raspada istog utihnula je i njegova pevačke karijere postalo je mirnije.

foto: Damir Dervišagić

Nakon što je 2011.završio školu za modni dizajn on je učestvovao u šouu “Velika šansa”, kada je prvi put izašao u javnost kao Končita Vurst.

Pored mužičkih saradnji koje je imala nakon pobede na takmičenju, usledile su i mnoge modne ponude. Nosila je modele Žan Pol Gotjea, ali i Karla Lagerfelda. Takođe, napisala je knjigu i pozajmila glas animiranom junaku u filmu "Pingvini sa Madagaskara".

Končita, koja se oduvek osećala kao žena zarobljena u telu muškarca, prošle godine je ipak rešila da odustane od imidža dugokose žene sa gustom bradom i ponovo uskoči u svoju mušku kožu.

Austrijski pevač sada se ređe šminka, ima kratku kosu i bradu i teško da biste naslutili da se u njemu krije lik nekadašnje evrovizijske pobednice. No, po potrebi Tomas se i dalje šminka i oblači izazovne krpice.

Mnogi evropski mediji su nakon njegove pobede prenosili da je njegov imidž transvestita zapravo bio čist marketing, a spekulisalo se i da iza svega toga stoji velika suma novca koju je dobio da se tako predstavi u javnosti.

Podsetimo, Končita je 2018. godine javno priznala da je HIV pozitivna i da već godinama ide na tretmane

(Kurir.rs/ Srbijadanas)

Bonus video: