Foto: EPA/JUANJO MARTIN

US OPEN

TINEJDŽER O KOJEM BRUJI CELA PLANETA: Pobedio Nadala i Novaka za 2 dana! Španci kažu NOVI RAFA, on tvrdi - Federer! A evo ko je ON

Teniser iz Mursije, Karlos Alkaraz, koji ima samo 19 godina, pobedio je u polufinalu Mastersa u Madridu prvog tenisera sveta Novaka Đokovića.

Tenis
> 09:51h

Mladi Španac nije imao respekta prema protivniku kojeg su mnogi videli u finalu Mastersa u Španiji. Posle tri seta i nekoliko sata borbe na terenu, Alkaraz je slavio i postao teniser o kojem se danas naviše piše i priča.

foto: EPA/JUANJO MARTIN

Svetska javnost je posle uspeha karijere na US Openu prošle godine čula za Karlosa, a on se u narednom priodu potrudio da ga cela planeta dobro zapamti!

Unazad već neko vreme mediji pišu o 19-godišnjem teniseru kojeg vide kao jedinog pravog naslednika Rafaela Nadala. U njegovoj rodnoj zemlji sa pažnjom se prate njegovi rezultati koji su iz dana u dan sve impresivniji.

foto: EPA/JUANJO MARTIN

Međutim, mladi Karlos sebe ne vidi kao naslednika "bika sa Majorke" već - Rodžera Federera.

"Ne kopiram stil nijednog tenisera, ali ako moram nekoga da izdvojim, to je Federer. Obojica smo stalno agresivni, na forhendu i bekhendu. Moram da popravim servis, ali mislim da je moja igra slična njegovoj", izjavio je Alkaraz za sajt ATP tura.

foto: Profimedia

Mnogi su oduševljeni Alkarasom, a nekada prvi igrač sveta, Rus Jevgenij Kafeljnikov imao je veoma smelu prognozu prošle godine, a sada će se ispostaviti da nije pogrešio.

"Alkaras će biti broj jedan za maksimalno tri godine", napisao je Kafeljnikov na Tviteru.

Alkaras je trenutno deveti teniser planete

(Kurir sport)