Foto: Youtube Printscreen

tereti se za krivično delo “teško ubistvo”

PIJAN UBIO BRATA ZBOG NASLEDSTVA? Pritvor do 48 sati Srbinu iz Donje Gušterice kod Gračanice

Crna Hronika

Šezdesetogodišnjem M. Š. iz Donje Gušterice nadomak Gračanice, pripadniku policije koji je u subotu popodne ubio rođenog brata D. Š. (65) po nalogu tužilaštva određen je pritvor u trajanju od 48 sati.

On se tereti za krivično delo “teško ubistvo” a iz Osnovnog tužilaštva u Prištini saopštili su da je lekarska ekipa koja je kao i polcija izašla na mesto ubistva samo mogla da konstatuje smrt, odnosno da je kako se navodi u saopštenju “jedno lice ostalo bez znakova života od posledica povreda iz vatrenog oružja”.

- Osnovno tužilaštvo u Prištini u koordinaciji sa policijom i ostalim istražnim organima preduzima neophodne radnje kako bi se rasvetlile okolnosti ovog slučaja - dodaje se u saopštenju tužilaštva i ističe da će tužilac u zakonskom roku podneti prijavu protiv osumnjičenog u nadležnom sudu.

I dok iz policije ističu da se ubistvo dogodilo u subotu popodne kao i da je mogući motiv neraščišćeni imovinski odnosi, osim što je M.Š. bio pod dejstvom alkohola, razlog zbog kojeg je potegao oružje na brata jeste porodično nasledstvo.

Kurir.rs/Novosti