Foto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

portal borba.me

KOLIKO SU KORUMPIRANE BEZBEDONOSNE STRUKTURE U CG: Zašto nisu suspendovani policajci povezani sa kavačkim klanom?

Crnu Goru poslednjih dana potresa bezbednosni skandal za koji će neko morati da odgovara, ali koji takođe pokazuje da su bezbednosne strukture Crne Gore korumpiranije nego što se u početku mislilo, prenosi portal Borba.me

Crna Gora

Naime, policajci Petar Lazović i Milo Ljubović bili su u direktnom kontaktu sa kavačkim klanom i davali informacije vođi tog klana Radoju Zviceru, ali i dozvolili ulazak u Crnu Goru „koljačima“ Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, nakon čega su njih dvojica brutalno ubili dvoje crnogorskih državljana.

Malo po malo, strani centri moći dali su dokaze nadležnim organima, koji, osim slučaja Vesne Medenice i njenog sina Miloša, nisu ništa uradili. Zbog toga su strani centri moći rešili da našim autoritetima „navuku” da kriminalci imaju veoma čvrste veze sa policijom, čime se otkriva da Lazović i Milović sarađuju i daju operativne informacije kriminalnim grupama i „kavčanima”.

Da stvar bude gora i manje ozbiljna, ni nakon ovog dokaza nadležni nisu reagovali, pa Lazović i Milović nisu saslušani ni kao građani, iako postoji fotografija na kojoj se jasno vidi da se njih dvoje pominju u društvu optuženih sa najtežim mogućim zločinima, kao što su šverc droge i teško ubistvo.

Činjenica da pomenuta dva policajca nisu suspendovana, a dovode se u vezu sa kriminalnom organizacijom, čime direktno ugrožavaju zdravlje građana Crne Gore, govori o neozbiljnosti i na kraju o veoma nonšalantnom ponašanju obezbeđenja sektoru.

Kurir.rs/Borba.me