Foto: S.U., Facebook

Zrenjanin ovo ne pamti

IZLAZI, PREDAJ SE! Policajac pogledao kroz prozor i samo odmahnuo rukama: Prve komšije opisale kako je uhapšena Tereza

Crna Hronika
> 21:09h

T.P. (46) iz Zrenjanina, usmrtila je nožem supruga Srđana P. (42), a potom ga iskasapila motornom testerom. Mostruozan zločin kakav se u ovom delu Vojvodine ne pamti, dogodio se u utorak uveče, na periferiji Zrenjanina u naselju Zeleno polje.

Zbog sumnje da je izvršila teško ubistvo, Tereza P. je uhapšena, a uz krivičnu krivičnu prijavu, biće privedena Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

foto: S.U.

Marko Pjevčević, prvi komšija, vidno uznemiren onim što se dogodilo u prizemnoj kući do njegovog doma, ne može da se otme utisku da se ovako nešto moglo videti u najstrašnijim horor filmovima. U vreme kad se dogodilo ubistvo, on je bio na poslu. Na naše pitanje šta se dogodilo, uvrtatio je kontrapitanjem:

- Šta se desilo? Veliko ludilo. Da se po ovom događaju snimi horor film - prva je bila reakcija Pjevčevića. Žena je, priča on, iskasapila muža. Prethodno ga je izbola nožem, verovatno, na spavanju:

foto: S.U.

- Posle je telo isekla električnom motornom testerom. Ona i Srđan nisu imali skladan brak. Koliko je meni poznato, u braku su bili dve godine. On je mesec dana bio u pritvoru, nakon što ga je ona prethodno prijavila policiji. Srđan je imao zabranu prilaska ženi. Međutim, i pored toga, ona je dolazila u Srđanovu kuću. Uvek je primio nazad. Ona ga je napuštala pa se ponovo vraćala. Svaki put ju je primio nazad. Uvek su se svađali. I evo šta se na kraju desilo... Oni nisu imali zajedničku decu, a oboje su imali psihičke probleme. Bili su na lekovima. Ona iz prethodnih brakova ima četvoro dece - ispričao je Pjevčević.

U šoku i neverici je i njegova majka. Da se nešto čudno dešava, njen suprug Zoran i ona su posumnjali su kad se u neko doba noći, oko 23 sata, ili možda malo kasnije, oglasio njihov pas. Ranije noću nije lajao:

foto: S.U.

- Ugledala sam svetlost baterije koju je držao policajac. Prethodno je ćerka T.P. pozvala policiju. Policajac nas je pitao da li imamo merdevine. Niko od ukućana u kojoj je T.P. ubila Srđana nije hteo da otvori ulazna vrata. Suprug je doneo merdevine. Kad se policajac popeo i pogledao kroz ovaj prozor, baterijom je osvetilo unutrašnjost kuće naših prvih komšija. Samo je odmahnuo rukama - prisetila se Nada Pjevčevič i nastavila:

- Očigledno je i on bio šokiran onim što je mogao da vidi, a možda se i pribojavao da će Tereza odnekud izleteti sa nožem. Rekao nam je da ne prilazimo. Prethodno je Terezi govorio da otvori vrata i da se preda. Govorio je: "Izlazi, predaj se...". Dalje od kućnog praga nisam smela. Bilo je užasno strašno - ispričala je ona.

Drogirala muža lekovima

Svojevremeno sam radila sa Srđanovim ocem. Srđan je prijavljivao da ga drogira nekim lekovima. Oboje su bili bolesni - rekla je komšinica Nada Pjevčević.

(Kurir.rs/S.U.)

Bonus video: