Foto: Kurir.rs/J.S.

FRIZURA SKUPLJA NEGO ZA GOSPOĐE! U KRALJEVU SVE POPULARNIJI SALONI ZA ULEPŠAVANJE PASA: Cena tretmana ide i do 50 evra

Srbija

KRALJEVO - Vlasnici pasa u Kraljevu sve češće se odlučuju da svojim ljubimcima priušte moderan izgled i frizuru pa svoje pse rado odvode u salone za šišanje i ulepšavanje.

U gradu na Ibru ima nekoliko salona koji se bave profesionalnim grumingom. U njima se svi tretmani pasa zakazuju, dok se cena ove usluge, u zavisnosti od veličine psa, kreće od 1.800 pa do 6.000 dinara.

foto: Kurir.rs/J.S.

Po rečima Ljubice Gluvčanin Lazić, profesionalne grumerke, koja radi u salonu za šišanje u ulepšavanje pasa koji se nalazi na kraljevačkom keju, salon ima svoje stalne klijente i oni su zadovoljni uslugama koje pružaju.

- Počeli smo sa radom 2011. godine, kao prvi salon ovog tipa u Kraljevu. Nudimo celokupan tretman u koji spadaju: kupanje, feniranje, šišanje, seckanje noktiju, čišćenje ušiju, izbrijavanje šapica, kao i intimnog dela. To je kod pasa koji se šišaju, dok psima koji se ne šišaju pružamo sve ostale usluge, izuzev friziranja, kaže Ljubica za Kurir.

foto: Kurir.rs/J.S.

Sagovornica Kurira ističe da je gruming pasa neophodan za mnoge rase, primarno zbog njihovog zdravlja i higijene, kao i zbog urednog izgleda. Gruming pasa zapravo je proces u kojem grumer obavlja određene estetske i higijenske procese, čime unapređuje izgled, ali i opšte stanje psa.

- Od veličine psa zavisi i cena tretmana i možemo reći da što je pas manji, to je i cena niža i pristupačnija. Tokom zimskog perioda na tretman se najmanje čeka, dok se u letnjem periodu zakazivanje tretmana vrši na 15 do 20 dana. Tada posla ima više i veća je gužva, dodaje Ljubica.

FOTO: Kurir.rs/J.S.
FOTO: Kurir.rs/J.S.
FOTO: Kurir.rs/J.S.
FOTO: Kurir.rs/J.S.

Ona kaže da, kada je u pitanju trajanje tretmana, za manje pse on traje od sat i po do dva sata, dok kod većih pasa može da potraje i nekoliko časova.

Kurir.rs/J. Slijepčević/FOTO: J. S.