Foto: EPA / ALAA BADARNEH

razmena vatre

KRVAVO JUTRO NA ZAPADNOJ OBALI: Stradao izraelski komandos prilikom upada u kuću osumnjičenog! Ranjeno 11 palestinaca u sukobima!

Jedan izraelski policijski komandos preminuo je danas od rana zadobijenih u jutrošnjem sukobu između izraelskih snaga i naoružanih Palestinaca na severu Zapadne obale.

Planeta

Palestinski izvori su naveli da je 11 Palestinaca ranjeno u razmeni vatre u Burkinu nadomak Dženina, preneli su izraelski mediji.

foto: EPA / ALAA BADARNEH

Izraelski komandos pogođen je tokom upada u kuću osumnjičenog ekstremiste i identifikovan je kao Noam Raz, pripadnik elitne kontraterorističke jedinice.

foto: EPA / ALAA BADARNEH

Izraelske snage su najpre opkolile kuću osumnjičenog i pozvale sve stanare da se predaju.

Islamski džihad je saopštio da je saopštio da je opkoljena kuća Muhameda al Dabija, člana vojnog krila te organizacije.

foto: EPA / ALAA BADARNEH

Na snimku sa mesta sukoba vidi se razmena vatre i dim koji se diže iz kuće ekstremiste koji je na kraju uhapšen zajedno sa još nekoliko Palestinaca.

Vojno krilo Islamskog džihada je upozorilo da Izrael snosi odgovornost za njegov život i zapretilo da će ta zemlja platiti cenu ako povredi operativce organizcije.

U raciji su učestvovale uz elitnu policijsku antiterorističku jedinicu, izraelska vojska i pripadnici unutrašnje bezbednosne službe Šin bet.

Izraelske snage su opkoljavale kuću osumnjičenog Palestinca više sati i neki stanari su ubrzo izašli podignutih ruku, a drugi su na to bili primorani.

Ovo je prvi put da su izraelske snage ušle u podrčje Dženina od smrti novinarke Al Džazire Širin Abu Akleh ubijene dok je izveštavala o sukoba izraelske vojske i naoružanih Palestinaca u sredu.

foto: EPA / ALAA BADARNEH

Izraelske snage su više puta ulazile u područje Dženina, uporište ekstremističke aktivnosti, koje je dovelo do smrtonosnih napada u Izraelu i na Zapadnoj obali.

U njima je od kraja marta ubijeno 19 Izraelaca, kao navode izraelski mediji.

U isto vreme je u izraelskim racijama ubijeno najmanje 30 Palestinaca, uključujući jednu nenaoružanu ženu i dva prolaznika.

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA / ALAA BADARNEH