Foto: Starsport

aba liga

ZVEZDA NA KORAK OD FINALA! Radonjić želi odgovornu igru protiv Cedevita Olimpije

Košarka

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa mora da odigra odgovorno i koncentrisano protiv Cedevita Olimpije, drugu utakmicu polufinala plej-ofa ABA lige i popravi odredjene delove igre iz prvog meča u Beogradu.

"Očekuje nas drugi meč ove polufinalne serije i apsolutno smo svesni velikog iskustva i kvaliteta koji poseduje ekipa Cedevita Olimpije. Imaju ozbiljan napadački potencijal i mnogo igrača sa puno poena u rukama. Mi svakako moramo da budemo u drugoj utakmici u Ljubljani bolji u odredjenim segmentima igre u odnosu na prvi meč u Beogradu", rekao je Radonjić za klupski sajt.

Košarkaši Zvezde igraju u ponedeljak od 18.30 u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije, drugu utakmicu polufinala plej-ofa ABA lige. U prvom meču u Beogradu domaći su pobedili sa 93:82 i potrebna im je još jedna pobeda kako bi se plasirali u finale regionalnog takmičenja.

"Igrači Cedevita Olimpije kao domaćini imaće i podršku navijača u Ljubljani, a na nama je da u takvom ambijentu budemo spremni da naša energija, koncentracija i odgovornost u igri budu na adekvatnom nivou kako bismo odigrali dobru utakmicu u ponedeljak", dodao je Radonjić.

Košarkaš Zvezde Ognjen Dobrić rekao je da očekuje tešku utakmicu protiv motivisanog i iskusnog protivnika, koji će želeti da polufinalnu seriju vrati u Beograd.

"Pored dodatne energije koju će im dati podrška sa tribina, Cedevita Olimpija je ekipa koja ima izvanredne individualce i napadače koji svakome mogu da ubace mnogo poena kada su u dobrom ritmu. Mi želimo da odigramo čvrsto u odbrani, da se borimo za svaku loptu i da odgovorimo na energiju i agresivnu igru domaćina", naveo je Dobrić.

U drugom polufinalu igraju Partizan i Budućnost, a crno-beli vode u seriji sa 1:0. Druga utakmica igra se večeras u Podgorici.

Kurir sport