Foto: Printscreen

kriminal

ČEKIĆIMA ZA PAR MINUTA DO 100.000 USD: Drski pljačkaši izveli filmsku krađu, sreća ih napustila vrlo brzo! VIDEO

Četiri drska lopova su čekićima provalila u njujoršku draguljarnicu i pobegla sa robom od 100.000 dolara usred bela dana.

Planeta

Niken Alston (21), Alfred Long (35), Aleksandar Vilson (21) iz Bronksa uhapšeni su zbog razbijanja prednjeg izloga zlatare Golden Skver u Jonkersu oko 17.30 u četvrtak.

Policajci i dalje tragaju za četvrtim neidentifikovanim osumnjičenim.

Alston i Long optuženi su za pljačku, veliku krađu i provalu i optuženi su u petak. Vilson je hospitalizovan nakon saobraćajne nesreće i biće „optužen u bliskoj budućnosti“.

Na snimci se vidi kako dvojica od njih udaraju maljem u prozor nekoliko puta dok druga dvojica ulaze u kadar. Oni prave malu rupu, gurajući ruke unutra da bi napravili veću dok su izvlačili gomilu nakita i zlata.

Druga dvojica se pridružuju tako što otkidaju polomljene naočare i kradu skupe stvari sa ekrana pre nego što pobegnu u tamnom terencu, izvestio je PD Jonkers.

Može se videti kako zaposleni u radnji istrčava na trotoar, hvata jedan od odbačenih čekića i trči za grupom. SUV se može videti kako prolazi kroz saobraćaj i izgleda da je udario parkirani automobil tokom bekstva. Radnik trči za njima pre nego što odustane.

Policija je nekoliko minuta kasnije stigla na lice mesta i pronašla vozilo u naselju Park Hil. Četvorica muškaraca su predvodili vlasti u kratku poteru pre nego što je vozilo „naletelo na potporni zid stambene kuće na Maršal Roudu“, navodi policija u saopštenju.

Četvorica muškaraca su 'napustili' automobil i 'pokušali da pobegnu peške.'

„Dvojica osumnjičenih su uhvaćena u roku od nekoliko minuta, a treći u roku od sat vremena dok su pokušavali da pobegnu i sakriju se u šumovitom području pored parka Sav Mill River Parkvai“, rekao je PD Jonkers.

Kurir.rs/Daily Mail