Lekar iz KBC Bežanija među 25 stipendista SAD

Dejan Nikolić iz KBC "Bežanijska kosa" jedan je od 25 lekara specijalista koji su dobili stipendiju kompanije Avon povodom obeležavanja 20 godina borbe protiv raka dojke

Društvo
> 03:04h

BEOGRAD - Lekar Dejan Nikolić iz KBC "Bežanijska kosa" jedan je od 25 lekara specijalista koji su dobili stipendiju kompanije Avon povodom obeležavanja 20 godina borbe protiv raka dojke, a zahvaljujući kojoj će se stručno usavršavati u SAD.

Specijalisti iz 14 zemalja će 10. septembra otputovati u SAD, gde će u vodećim onkološkim centrima učestvovati u globalnom programu edukacija koji je pokrenula Avon Fondacija za žene, sa ciljem da unaprede stečena znanja i veštine koje će moći da primene u svojim zemljama i unaprede lečenje i negu žena obolelih od raka dojke.

U okviru programa, 25 lekara specijalista će u SAD-u pohađati intenzivnu obuku i predavanja na vodećim onkološkim centrima iz oblasti hirurgije raka dojke, patologije, radiologije, medicinske onkologije, dizajna kliničkih ispitivanja i javnog zdravlja.

Doc. dr Dejan Nikolić će imati priliku da se u narednih osam nedelja stručno usavršava u oblasti hirurgije raka dojke na Nortvestern univerzitetu u Čikagu, navodi se u saopštenju kompanije Avon.

Avon Fondacija za žene, osnovana je 1955. godine kako bi poboljšala živote žena i do sada je prikupila i donirala preko 800 miliona dolara u više od 50 zemalja, za projekte koji su od izuzetne važnosti za žene. Akcija za borbu protiv raka dojke u Srbiji je pokrenuta 2004. godine.