Foto: Profimdia / Valery Melnikov /Sputnik, Twitter videoprtscr / АЗОВ

misterija

GDE SU NESTALI KOMANDANTI AZOVA IZ MARIJUPOLJA? Rusi besni, nisu među vojnicima koji su se predali!

Lider samoproglašene Narodne Republike Donjeck Denis Pušilin rekao je da ukrajinski komandanti unutar Azovstalja u Marijupolju nisu među onima koji su se do sada predali.

Planeta
> 18:19h

I separatisti i rusko Ministarstvo odbrane saopštili su da se oko 960 branilaca Azovstalja predalo. Neki su odvedeni u bolnice, ali je većina odvezena autobusom u bivšu kaznenu koloniju u odmetničkom regionu.

Donjecka novinska agencija je citirala Pušiljina: "U ovom trenutku nema najviših komandanata, oni nisu otišli. Ali ovo je za sada".

Rusija je ranije saopštila da se ukupno 959 ukrajinskih boraca, uključujući 80 ranjenih, predalo u ponedeljak iz bunkera i tunela ispod čeličane Azovstalj u Marijupolju. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su se 694 ukrajinska borca predala u poslednja 24 sata, uključujući pripadnike puka Azov, uključujući 29 ranjenih.

Prema istom izvoru, 51 ranjenik je smešten u bolnicu u Novoazovsku, naselju koje kontrolišu Rusi i njihovi separatistički saveznici. Ministarstvo nije govorilo o sudbini zatvorenika.

Kurir.rs/MONDO

Bonus video:

Bonus video: