dojave o bombama u školama, Foto: Zorana Jevtić

ĐACI I RODITELJI SE PITAJU

DA LI SE ŠKOLSKA GODINA SKRAĆUJE AKO SE NASTAVE DOJAVE O BOMBAMA: Evo šta je Ministarstvo prosvete za Kurir odgovorilo!

Društvo

Roditelji su zabrinuti zbog dojava o bombama u školama širom Srbije, pa pitaju da li će, ako se to nastavi, školska godina biti skraćena ili će se preći na onlajn, što zbog bezbednosti, što zbog održavanja kontinuiteta nastave.

Kurir je uputio pitanja Ministarstvu prosvete i dobili smo odgovor da oni i "Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao i do sada, u skladu sa svojim nadležnostima preduzimaju sve potrebne korake kako bi se osigurala bezbednost za sve učesnike u obrazovnom procesu":

- Cilj je da se obezbedi kontinuitet nastavno-obrazovnog procesa i da se školska godina privede kraju. Škole su adekvatno i u skladu s procedurama reagovale, a službe MUP efikasno izvršile provere u svim školama koje su dobile pretnje, utvrdile da su dojave lažne i danas se nastava odvija normalno.

O bilo kakvoj promeni u radu učenike i roditelje će, kao i do sada, putem ustaljenih načina komunikacije, obavestiti škole.

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je juče da je policija utvrdila da su sve dojave o bombama u školama bile lažne i da će svi učenici nastavu pohađati neposredno.

foto: Ana Paunković

- Proteklih dana je bilo mnogo dojava o postavljenim bombama u školama, posebno u Beogradu, i sve su konačno pregledane. U 100 odsto slučajeva bilo je reč o lažnim dojavama - rekao je Ružić za TV Pink.

Kurir.rs/ A. K.

Bonus video: